Скільки коштуватиме штучне запліднення у Рівненському діагностичному центрі

Сайт Радіо Трек дізнався, якою буде ціна, і завдяки чому вона буде нижчою, ніж у приватних центрах репродукції

Вже до кінця цього місяця у Рівненському обласному лікувально-діагностичному центрі відкриють ембріологічну лабораторію. На придбання її витратили 5 мільйонів гривень. Це були кошти обласного бюджету та благодійні внески пацієнтів. 

Наявність лабораторії дозволить мешканцям Рівненщини значно дешевше, ніж у приватних центрах репродуктивної медицини, проводити процедуру штучного запліднення.

Головний лікар діагностичного центру Роман Шустик каже, що ціна буде приблизно у три-п’ять разів меншою.

Говорить Роман Шустик:

Курс лікування у приватних центрах стартує десь від 50 тисяч гривень.

 

Хтось каже: «Ми бачили буклет: там – 20-25 тисяч гривень». Це тільки пункція яйцеклітини й підсадка ембріона. У всіх цих акційних буклетах не враховується вартість розхідних матеріалів, особливо вартість препаратів для стимуляції овуляції для того, щоб отримати ту яйцеклітину, яку необхідно пропунктувати і запліднити. Хоча на процес запліднення ми, люди, вплинути не можемо. Це має бути тільки Божа воля.

 

Ми плануємо, 10-15 тисяч гривень  – це максимум. Це тільки ті розхідні матеріали, які необхідні на екостимуляцію і на ембріологію.

Роман Шустик

А оскільки препарати для підготовки до цієї процедури у діагностичному центрі планують закуповувати без фірм-посередників, то, за словами головного лікаря закладу Романа Шустика, для кожної десятої сімейної пари процедура штучного запліднення може бути взагалі безкоштовною. Тож такі послуги взагалі без плати планують надавати

малозабезпеченим, переселенцям, учасникам АТО, чорнобильцям тощо.

Рівненський діагностичний центр стане другим державним закладом  у Західній Україні, який застосовує допоміжні репродуктивні технології. Перший – це Прикарпатський центр репродукції в Івано-Франківську, який підпорядковується Міністерству охорони здоров’я. Рівненський  - належить обласній раді.

Мала операційна в ембріологічній лабораторії

Роман Шустик каже, що є домовленість з Міністерством, що після відкриття ембріологічної лабораторії діагностичний центр в межах державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» надаватиме послуги і мешканцям сусідніх з Рівненщиною областей. 

Головний лікар пояснює:

Зараз практично кожна третя сімейна пара має проблеми з вагітністю. За неофіційними даними МОЗу близько 1 мільйона сімейних пар в Україні стикаються з такою проблемою. Тобто якби кожна жінка у цій парі народила, це б додало 1 мільйон населення державі.

Якщо раніше причиною безпліддя ставали проблеми зі здоров'ям у жінки, то в останні роки - і в чоловіків. І нині причини безпліддя - це 50% зі сторони жінки, 50% зі сторони чоловіка. Роман Шустик каже:

Чоловіче безпліддя крокує семимильними кроками. Причин цьому тисячі: і сидячий спосіб життя, і комп’ютеризація, і слабоалкогольні напої, зокрема пиво, адже його роблять з хмелю, а це – природні естрогени (жіночі гормони), які фактично знижують виробництво тестостерону. До цього додаються стреси і ще плюс тисячі причин. 

 

І один з методів лікування безпліддя – це допоміжні репродуктивні технології. Робота нашої лабораторії фактично дасть можливість отримувати нашим пацієнтам весь спектр необхідного лікування. Тож якщо ви не можете завагітніти більше року, звертайтесь до нас у діагностичний центр на вулиці 16 Липня, 36. 

До речі, переглянути фоторепортаж з ембріологічної лабораторії Рівненського діагностичного центру можна тут. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень