Штрафи у декілька тисяч гривень роботодавці Рівненщини тепер НЕ платитимуть у державний бюджет

З 1-го січня

З Нового року штрафи за неоформлених працівників сплачуватимуть у місцеві бюджети. Відповідні зміни до Бюджетного кодексу ухвалила Верховна Рада 22 листопада.

Тож вже з 1-го січня штрафи за нелегальних працівників або невчасно виплачену зарплату роботодавці сплачуватимуть не у державний, а в бюджет міста або об’єднаної територіальної громади.

Однак для цього орган місцевого самоврядування має найняти на роботу інспектора праці. На відміну від інспекторів Держпраці, останні матимуть обмежені права, каже начальник відділу обласного управління Держпраці Юрій Морозюк:
 

 - Він має усі функції по здійсненню державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, як і наш інспектор. Але, скажімо так, у нього обмежений перелік питань, які може перевіряти. Це виплата заробітної плати, оформлення працівників і виплат мінімальних зарплат. Ці кошти від штрафів будуть однією зі статей наповнення місцевого бюджету. Раніше питання щодо сплати штрафів у державний бюджет стримувало органи місцевого самоврядування у питанні розширення штатів і введення посад інспекторів праці.

Зі слів Юрія Морозюка, нині посада інспектора праці органів місцевого самоврядування не надто популярна.

Поки на Рівненщині є лише десять інспекторів праці органів місцевого самоврядування. 

З них п’ятеро працюють у Рівному, один – у Дубні, двоє – у Радивилівській ОТГ і по одному інспектору у Мирогощанській та Деражненській ОТГ.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень