Школярі Рівного відзначили День рідної мови

За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого весь світ відзначає Міжнародний день рідної мови

З нагоди Міжнародного дня рідної мови Рівненська обласна бібліотека для молоді провела Свято рідної мови, в рамках якого відбулися: мовознавча година «Барви рідного слова», літературно-мовознавчий круїз «Слово – краплинка з любові», вікторина «Знавці української мови».

Ведучі заходів розповіли читачам бібліотеки про роль мови в нашому житті, процитували вислови видатних людей про рідну мову та підкреслили, що мова є душею нації, її генетичним кодом.

Натхненно, з великою любов’ю прозвучали поетичні та прозові твори українських письменників, присвячені мові. Також присутні дізналися про культурне розмаїття на Рівненщині, були проведені паралелі між українською мовою та мовами національних меншин, які тут проживають.

Учасники брали активну участь у вікторині, ділилися особистими враженнями та думками, дискутували один з одним. Вони висловили спільну думку, що потрібно щиро любити і поважати рідну мову, адже вона, як і Україна, завжди в нашому серці і починається з кожного з нас.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень