Школярі Рівненщини можуть навчатися за одним з чотирьох профілів

В області розширили шкільну мережу для обдарованих дітей

[media=123227] 

Спортивний та військовий профілі     

Раніше Рівненщина мала усього два профільні ліцеї: Костопільський ліцей-інтернат спортивного профілю та Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою. Заклади мають хороші відгуки і користуються популярністю.

Нині ж в області проходить становлення ще двох нових галузевих навчальних закладів: школа-інтернат ІІ-ІІІ ст. «Рівненський обласний ліцей» (РОЛІ) тепер називатиметься «Рівненський обласний науковий ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ст.», а Олександрійська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. перейменована в «Спеціалізовану мистецьку школу-інтернат І-ІІІ ст.».

Як зазначила заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, реорганізація обласного ліцею-інтернату в науковий ліцей-інтернат покликана, насамперед, дати хороші умови для навчання дітей з села. Адже шкільна мережа Рівного дозволяє надати можливості для будь-якого рівня навчання, а от не всі обдаровані діти сільської місцевості мають доступ до якісної освіти.

Ми розширили профілі навчання. На сьогодні уже визначено, що в 10-11 класах будуть фізико-математичний, хіміко-біологічний, історичний профілі, а також іноземна філологія. Дітей будуть набирати з 8-го класу, які два роки поглиблено вивчатимуть математику, історію, англійську, хімію та інформатику, - прокоментувала директор закладу Наталія Сосюк.

На сьогодні у закладі є можливість навчатися 605-ти учням.

[media=123228] 

Ставка на мистецтво

Створення на Рівненщині мистецької школи стане суттєвим кроком вперед у розвитку  шкільної мережі, вважає Світлана Богатирчук-Кривко. Адже до цього в області ніколи не було окремого закладу з мистецького спрямування, на відміну від інших регіонів.

Вже цього року в Олександрійській спеціалізованій мистецькій школі-інтернаті І-ІІІ ступенів відкривається музичний і художній профілі, а вже з наступного року планують ввести хореографічний та один з напрямків народних ремесел.

До музичних класів на конкурсній основі вже набрано 75 дітей з різних районів Рівненщини. До речі, 12 вихованців – це «кобзарики», які перейшли із ліцею-інтернату Рівного. У нас є хороша база інструментів, потужний актовий зал та окремі приміщення для занять. Набір на художній профіль стартує наприкінці тижня, вже є 12 бажаючих, - розповідає директор закладу Наталія Тарасевич.

Також Наталія Тарасевич розповіла, що для збільшення можливостей ліцею вони співпрацюватимуть з Інститутом мистецтв РДГУ, спілкою художників та мистецькими галереями.

Щодо розвитку ремесленого профілю, то в закладі уже створили народний музей «Ремесла Волині», а у майбутньому планують використовувати базу центру зайнятості, де є хороші можливості для практичних навчань.

Таким чином в Рівненській області повністю сформована мережа для обдарованих дітей: військовий, спортивний, науковий та мистецький напрями.

Тобто, для кожної дитини в міру її здібностей є можливості для розвитку, - підсумувала заступниця очільника краю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень