Школу на Рівненщині, у якій підпирали стелю, закриють. Бо буде нова

Йдеться про навчальний заклад у Борбині

Фото - Рівне вечірнє. Школа у Борбині.

У селі Борбин, на Млинівщині, передбачено будівництво навчально-виховного комплексу.

Комплекс включатиме в себе дитячий садок на чотири групи та загальноосвітню школу на 11 класів. А це близько трьохсот дітей, які зможуть навчатись у закладі одночасно.

Начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський повідомив, що нині Острожецька ОТГ займається виготовленням відповідних документів на землю. Орієнтовно цей процес, за словами чиновника, буде завершений до травня 2018 року.

Про землю та вартість проекту  розповів очільник Острожецької ОТГ Тарас Гордійчук:

Відбувається корегування проекту. Враховуючи зміни до ДБН та те, що там буде 12-річна школа, потрібно було збільшити розміри земельної ділянки як мінімум на 2 га. Земля знаходиться поряд із старою школою. Для того, щоб цю ділянку закріпити за школою її треба було додати у генплан. В лютому ми генплан затверджуватимемо. Паралельно ми виготовляємо проект відведення земельної ділянки і потім реєструємо право власності на земельну ділянку.

При цьому проектанти, які виготовляли проект у 2013 році, коригують його за новими стандартами та нормами. На це орієнтовно потрібно 300 тисяч гривень. Ми готові шукати такі гроші. У нас є резервний фонд, гроші з якого можемо залучити для корегування проекту. До того ж керівництво області обіцяло допомогти.

Зауважимо, що станом на 2013 рік будівництво цього об’єкту оцінювали в майже 42 млн. грн. Тепер це на порядок дорожче.

Фото - Рівне вечірнє. Школа у Борбині

Через це борбинці хочуть залучитись підтримкою Державного фонду регіонального розвитку, повідомив директор департаменту з питань будівництва та архітектури  Ярослав Мазярчук:

Будувати школу на місці тої, що є зараз – не можливо. По нормативам нова школа там просто не вміститься. Треба виділяти нову земельну ділянку для будівництва навчального комплексу. Поки цим займаються в об’єднаній територіальній громаді, проектанти перераховують вартість проекту за цінами 2018 року, адже той що є проект, написаний ще у 2013 році. В лютому буде комісія, яка вирішуватиме питання фінансування. Можливо  кошти виділятимуть із Фонду регіонального розвитку. Якщо ж комісія не погодить питання фінансування з фонду, то ми точно зможемо почати роботи за кошти обласного бюджету. Принаймні до кінця року заллємо фундамент для нової школи.

Нагадаємо, питання будівництва школи у Борбині почали активно обговорювати наприкінці 2017 року. А вже на початку 2018 року мешканці Борбина написали петицію до обласної влади із вимогами закрити аварійну школу та побудувати нову.

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень