Шкільні побори у Рівному: 5 тисяч гривень з батьків - на пса для вчительки

Таку ініціативу проявили у Рівненській гуманітарній гімназії

Купити пса для вчительки запропонували батьки  4-В класу – випускного у початковій школі.

Мама однієї з учениць, рівненська журналістка Тетяна Вуйлова каже, що ще батьківських зборів з цього приводу не було, але у вайбері батьки, які представляють батьківський комітет, оголосили попередні суми, які потрібно буде здати.

200 гривень - на випускний, 150 гривень – на ремонт (що саме ремонтуватимуть - ніхто не уточнює), шкільна каса  - 150 гривень, 300 гривень – на екскурсію для тих, хто у травні захоче їхати у Львів (але це - за бажанням), і 50 гривень – класній керівничці на День народження, який вона відзначає наприкінці травня.

 

Дуже жваво батьки обговорювали питання щодо вибору подарунку. І батько, який товаришує з учителькою, запропонував купити їй собачку. Собачку непросту, а за 4 тисячі гривень. Потім вже пішли розмови, що собака буде коштувати 5 тисяч гривень. Тобто вже 50 гривнями не обійдеться.

Оскільки у класі 32 дитини, то, за словами Тетяни Вуйлової,  виходить, що не менше 150 гривень доведеться кожному з батьків скластися на собаку для вчительки. 

Обурена мама каже:

Чому такі питання вирішують за рахунок батьків? Нам ніхто не складається на подарунки, то чому ми маємо якісь проблеми вчителів вирішувати?

 

Якщо хтось вирішив подарунок робити, то хай займається цим у позашкільний час.

 

Я розумію, що батьки, які водять дітей у гімназію, займають непрості посади, і для них 50 чи 150 гривень на собачку - це не проблема. Але це вже, виходить, як бездонна діжка.

Тетяна Вуйлова обіцяє, що даватиме кошти лише на те, що вважає за потрібне.

На випускний можна здати. Екскурсія, думаю, що це - необов’язково. Так само питання ремонту і шкільної каси. У 5 класі вони не будуть навчатися у тому ж кабінеті, що нині. Тож складатися на ремонт кабінету, в якому діти не будуть навчатися – це трохи абсурдно. Тим паче, що і в першому, і в другому класах у нас така була ситуація: збирали гроші на ремонт одного кабінету, а дітей перевели в інший кабінет -  без ремонту. І тому потрібно було знову збирати кошти на ремонт.

Жінку підтримують й інші батьки. Вони теж негативно ставляться до подібних ініціатив. Але, каже вона, не всі.

Батьки, у яких діти – відмінники, дуже добре сприймають ці пропозиції і готові давати гроші. 

 

У нас неодноразово розмова була і з завучем, і з директором закладу з цього приводу. Навіть завуч казала мені в особистій розмові, що зацікавилися, звідки у В-класі стільки відмінників. Адже вважається, що найсильніший клас – це А. А тут в А-класі виявилося менше відмінників, ніж у В-класі. Так, в А-класі 6-7 відмінників, а у В-класі  -12-15. Тобто ці оцінки не завжди зароблені.

 

У той же час дітям, які не ходять займатися до вчителів гімназії на приватні уроки, занижують оцінки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень