Шість днів голодують: на Рівненщині розпочався «освітній протест»

Нардеп закликав млинівчан припинити голодування

Причиною такого резонансного вчинку стало рішення, яке прийняла сесія Млинівської селищної ради щодо реорганізації двох навчальних закладів, а саме Млинівської гуманітарної гімназії та ЗОШ №3.

У неділю, 8 липня, в місцевому сквері до людей, які голодують уже шостий день, звернувся нардеп Олександр Дехтярчук:

Ліквідація гімназії під словом «реорганізація» ─ це скорочення освітньої послуги та підстава для оскарження в суді. Ми йдемо цим шляхом. Мені неприємно, що хтось хоче подати вас як купку змовників, які чимось незадоволені. Я прошу владу зупинитися і вийти до людей, бо немає нічого гіршого в житті, ніж переступити через людину.
За словами активістів, Дмитро Левицький не виходить поспілкуватися та дістається до місця роботи, минаючи голодуючих.

Підтримав млинівських активістів голова районної адміністрації Петро Рухер:


Вже фактично підготовлений спільно з юристам судовий позов, який подає РДА з пропозицією до селищного голови призупинити чи відмінити рішення про закриття гімназії. Якщо цього рішення немає, ми подаємо позовну заяву з додатком, який вимагатиме зупинення рішення селищної ради до вирішення питання в судовому порядку. Працівники гімназії теж подаватимуть позов.

Голодуючих виявилося не так вже й багато ─ четверо, серед яких є й двоє депутатів селищної ради.

Ми голодуємо вже шостий день. Я попереджав про це ще на сесії. Ці люди нас не чують і не розуміють, що таке Конституція. На їхній совісті наш фізичний стан, оскільки будь-яке насилля над собою матиме наслідки. Ми припинимо голодування, коли в нашу громаду повернеться законність, конституційний лад і право людей захищати своє. Ми бачимо тільки одне знищення, але ніхто нічого не будує ─ розповів журналістам Інформаційного порталу Млинова Любомир Волошин, який навчався у гімназії, а зараз є представником батьків дітей, які навчаються в цій школі.

Перші зміни в справі уже є, оскільки, за словами Олександра Дехтярчука, обласна адміністрація уже готова підтримувати школу.

Сьогодні, 9 липня, представники селища на чолі з Петром Рухуром поїдуть до заступника міністра освіти і науки України Павла Хобзея.

Нагадаємо, остання сесія Млинівської районної ради завершилася бійкою саме через питання реорганізації гімназії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень