Шість відтінків зеленого, або Як центр Рівного перетворився в аптечну галерею (ФОТО/ВІДЕО)

На місці колись легендарного магазину «Бахус» готуються відкрити четверту аптеку

Аптечний квартал - так у Рівному можна говорити про будинок на розі вулиць Чорновола та Соборної. На місці легендарного для містян магазину «Бахус» готують до відкриття уже четверту аптеку, які знаходяться через стінку одна від одної. Ще дві аптеки поруч, у сусідньому будинку. Усі ці заклади за свій брендовий колір використовують зелений, але у всіх він різного відтінку.

Ніяких порушень у цьому немає, а кількість аптек врегулює ринок, - каже очільник Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області Сергій Лебедь.

ФОТО зі сторінки Сергія Лебедя, 2019 рік

Так довго не триватиме. Конкуренція все одно зробить свою справу. Найсильніші виживуть, решта закриються. Ну але в цей період для людей це перевага, вони мають великий вибір закладів, можуть обрати більш вигідну для себе пропозицію, тим паче що заклади поруч.

 

До 1999 року діяла норма, яка обмежувала відстань між аптечними закладами. Але в тому році норма була скасована і мінімальна відстань між аптечними закладами не передбачена, - каже Сергій Лебедь.

Раніше мінімальна відстань між аптеками мала складати 600 метрів. Держслужба з лікарських засобів ініціювала внесення змін до закону аби врегулювати зокрема й питання розташування аптек, втім Антимонопольний комітет вважає це порушенням конкурентних умов роботи.

Тож і виходить, що у центрі міста аптека на кожному кроці, а, наприклад, на Басовому Куті, у Новому Дворі чи Червоних горах їх практично немає.

До слова, в місті 198 аптечних закладів, з них 156 аптек та решта аптечні пункти, що працюють у лікувальних закладах. На одну аптеку припадає 1200 містян, що цілком відповідає навіть європейським нормам.

До слова, з початку повномасштабного вторгнення національні аптечні мережі з прифронтових міст намагалися максимально забрати своїх працівників, адже фармацевтичний бізнес специфічний і кадри цінує. Тож з середини літа 2022 року у Рівному працевлаштували 50 фармацевтів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень