Шість банків на межі банкрутства: до чого готуватися українцям

Що буде з ринком України після збанкрутування шести фінустанов

У банківській системі України наразі 66 платоспроможних установ, однак, шість із них стикнулися з операційними збитками ще до початку повномасштабної війни.

Про це повідомила перша заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова, пише видання Pro Гроші.

Відомо, що моделі цих шести фінансових установ були нежиттєздатними й у мирних умовах – йдеться про невеликі та неактивні на ринку банки, тому обсяг ринкових зобов'язань вкрай незначний, якщо не нульовий.

Чи чекати на банкрутство

Чи чекати нам їхнього банкрутства? У мене відповіді поки немає...

 

А обсяг ринкових активів також практично відсутній, тому їхнє банкрутство на ринок ніяк не вплине, — зазначила Рожкова.

Катерина Рожкова наголосила, що це питання потрібно ставити власникам цих банків. У НБУ неодноразово пропонували їм відкликати ліцензію за власною ініціативою. Це можна зробити без втрат для акціонерів та їхньої ділової репутації. Однак ця опція доступна тільки тим банкам, які можуть самостійно розрахуватися зі своїми кредиторами й вкладниками.

Також зазначено, що зараз НБУ сконцентрував увагу на великих банках, які формують 90% активів та зобов'язань банківської системи. Рожкова пояснила, що вони становлять ядро системи, і потрібно забезпечити його стійкість.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень