Східні секрети використання парфумів. Їх легко повторити

Звісно на шлейф впливає передусім жаркий клімат, але й місце нанесення теж має значення

Основна відмінність східної парфумерії від європейської полягає в тому, що в ній не використовується спирт. Це має релігійний підтекст — спирт на Сході ні в якому вигляді не повинен торкатися тіла людини. Зараз звісно у такого табу є послаблення, з огляду на поширення сучасної побутової хімії.

Проте справжні східні парфуми – це аттари.

Іноді аттари помилково називають ефірними оліями. Аттар - настій ароматичних речовин у гарячій олії. Дорогі ультрастійкі аттари готують на сандаловому,  ті що дешевше — на нейтральних рослинних оліях. 

Такі масляні парфуми зовсім інакше поводяться у спекотному кліматі, ніж туалетна та парфумована вода. Вони буквально «зростаються» зі шкірою. На волосся їх наносити не можна (вважається, що це може викликати передчасну сивину), хоча східні чоловіки наносять такий парфум на бороду.

Східні жінки наносять парфуми на особливу точку -  верхівки вух. Ми наносимо парфуми на точки пульсації, у тому числі за вухами, а жінки на Сході впевнені, що найкраще приємний запах зберігається на тонкій прохолодній шкірі верхньої внутрішньої частини вушної раковини.

Є й ще один секрет. Аромат додають у сережки. Об'ємні прикраси мають порожнину всередині, туди ховають шматочок бавовняної тканини або вати, просоченої аттаром. Це забезпечує той самий унікальний «парфумерний слід», про який багато хто мріє.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень