Щоб особливий хлопчик не лишився без мами: онкохвора викладач РДГУ потребує допомоги

Світлані Кузьміній лише 42 роки, з них шість вона бореться зі страшною хворобою

Cвітлана Кузьміна з сином Кирилом

Викладач Рівненського державного гуманітарного університету Світлана Кузьміна - людина надзвичайної сили волі. У 28 років вона народила сина. Лікарі поставили дитині невтішний діагноз - ДЦП. Прогнозу, що малюк ходитиме і буде розумово повноцінним, ніхто дати не міг.  

Розповідає заступник директора навчально-реабілітаційного центру «Особлива дитина» Оксана Кравцова:

Коли Світлана Кузьміна принесла до нас Кирила, йому було чотири роки і він не ходив. У дитини були складні комбіновані порушення. Він переніс складні операції з шунтування головного мозку, адже у нього була гідроцефалія.

 

Але завдяки старанням мами хлопчик нині, а йому вже 14 років, самостійно ходить, навчається у 6 класі за програмою інтенсивної педагогічної реабілітації, що майже відповідає рівню загальноосвітньої школи. Кирило дуже активний, а ще дуже гарно співає.

Директор «Особливої дитини» Ольга Петух каже, що Кирило – переможець багатьох творчих конкурсів, учасник найрізноманітніших фестивалів з вокалу. Має вже власні студійні записи. Дуже балакучий та ерудований.  

Мама Кирила виховує сама. Вона робить для нього усе можливе. Водить у басейн, возить у Козлин займатися верховою їздою. Квартиру у Рівному продала і купила хату у селі Новоукраїнка Рівненського району, щоб хлопчик міг дихати свіжим повітрям.

Кирило дуже любить свою маму. І йому не кажуть, що вона хвора.

Втім, батьки і викладачі «Особливої дитини» вже збирали кошти їй на хіміотерапію, коли вона проходила перші курси цього лікування.

Світлана Кузьміна - дуже енергійна, рухлива, бере участь у всіх громадських батьківських ініціативах. Вона не опускає рук і ще й іншим допомагає. Так, я була здивована вчора, коли побачила, що вона у Фейсбук поширює інформацію про збір коштів на лікування іншій жінці, яка хвора на рак, - зізнається Оксана Кравцова.      

Нині Світлана Кузьміна потребує чергового лікування. Адже рак молочної залози дав рецидив.

На лікування жінці потрібно 180 тисяч гривень, які жінці не під силу зібрати.

Тільки допомога небайдужих допоможе Кирилу не втратити маму. 

Переказати кошти можна на картку Приватбанку:

5168 7420 2488 0175
Кузьміна Світлана Вадимівна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень