Щоб не відправляти в інші області: у рівненській стоматполіклініці хочуть лікувати особливих дітей

Але лікаря поки немає

Валентина Сухляк після роботи. Фото з facebook.

В обласній стоматполіклініці хочуть лікувати дітей Рівненщини з особливими потребами, яких досі направляли в інші області.

Для цього просять в облради додати посади дитячого стоматолога і анестезіолога. Із таким проханням головний лікар стоматполіклініки Валентина Сухляк прийшла на профільну комісію облради:

Головний лікар Рівненської обласної стоматологічної поліклініки Валентина Сухляк.

- Це високоспеціалізована допомога. Це дітям важким. Наприклад, діти із синдромом Дауна, аутисти, із захворюванням ДЦП - ми їх не в змозі прийняти. Тобто є багато відхилень у дітей, яких просто не в змозі спостерігати і лікувати в міській дитячій стоматполіклініці. Звертаються дуже багато. Ми їх змушені відправляти в інші області – Львів, Київ, Луцьк.

При цьому про додаткові кошти з обласного бюджету не йдеться. Дозвіл на такі послуги стоматполіклініка уже отримала.

Члени медичної комісії облради не одразу зрозуміли, наскільки це важливо. Особисто підтримав головлікаря начальник облуправління охорони здоров’я Юрій Осіпчук. Він каже, що у межах реформи стоматологічні послуги виводять із тих, які оплачуються з бюджету. І обласна стоматполіклініка першою може переходити у некомерційну комунальну структуру.

Таким чином заклад зможе конкурувати на ринку стоматологічних послуг.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень