Щоб виплатити українцям пенсії, а бюджетникам зарплати, Україна візьме гроші в борг

Адже власні бюджетні надходження через війну скоротилися

Зважаючи на воєнні дії й окупацію територій, на яких зупинився бізнес, наповнювати державну скарбницю стає все складніше. Тож аби забезпечити виплату коштів бюджетникам та виплату пенсій, Україна готується позичити кошти.

Наразі Кабмін погодив утворення делегації для відповідних переговорів з Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Позику хочуть отримати на лояльних умовах: без високих відсотків, а у перші роки ще й діятиме відтермінування. У разі схвалення кредиту, Україна матиме 19 років на його повернення.

 

Позика має п'ятирічний пільговий період  і зовсім невисоку кредитну ставку – по 0,25% річних. Її будуть нараховувати на непогашену частину кредиту.

Усі кошти, взяті в борг, підуть на виплату соціальних гарантій держави: пенсій і зарплат бюджетникам, субсидій, соціальних допомог незахищеним громадянам (багатодітним сім'ям, сім'ям, які виховують дітей-інвалідів, дорослим інвалідам). Крім того, розраховують, що їх вистачить також на виплати переселенцям, а також на оплату медпослуг за програмою медичних гарантій та інші соціальні статті видатків.

Орієнтовна сума позики, яку український уряд розраховує отримати від МБРР, становить 530 мільйонів доларів.

Джерело: today.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень