Що зробить у бункері Коха у Рівному новий орендар, чи шукатиме бурштинову кімнату?

Орендарем став син відомого у Рівному підприємця, любителя старовини Сергія Шабаліна, якого так само, як і батька, звуть Сергієм

Бункер Еріха Коха

Сайт Радіо Трек писав про це у публікації  Німців «бортанули» із Бункером Коха у Рівному 

За оренду бункера Сергій Шабалін платить майже 9 тисяч гривень на місяць. Але в майбутньому планує приміщення викупити.

Навіщо йому бункер  – розповідає орендар Сергій Шабалін

Щоб зробити нормальне місце для відвідувачів нашого міста, гостей. Зробити в ньому музей, невеличкий офіс і кафетерій. Бункер затоплений. Треба буде думати, як з нього воду відкачати для того, щоб можна було туди заходити. Якщо нам не будуть ставити палки в колеса, а підписуватимуть всі дозвільні документи, то на цей проект треба зо два роки. Ну а грошей скільки - я не можу вам зараз чіткої суми сказати, але треба починати від 100 тисяч доларів.

Сергій Шабалін каже, що ще не знає, з чого починати роботи у бункері.

Це не все так просто, як здається. Адже дозволи на роботи треба буде брати у Києві.

 

Приміщення - у плачевному стані. Міська влада хоче, щоб ми зробили там музей. Це прописано в угоді про оренду. Але який саме музей робити? Хтось каже, що бункер, як бомбосховище, будували ще поляки, хтось - що він з’явився за німців. Конкретної інформації нема. Треба буде це вивчати. Якщо робити музей німецької окупації, то хто туди буде ходити? Треба, щоб нам підказали, у якому напрямі рухатися. Тож будемо співпрацювати у цьому питанні з міським управлінням культури і туризму. Адже хочемо, щоб люди в музей ходили.

На запитання, чи не збирається шукати у бункері затоплену німцями легендарну бурштинову кімнату, Сергій Шабалін сміється:

Хай покажуть, де вона, то разом її відкриємо. Адже бункер вже не один раз брали в оренду. Тож шансів знайти там хоча б щось – майже нуль. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень