ЛіхтArt у Рівному: приїде спеціальний гість та відбудеться інтернаціональна прем'єра

У Палаці дітей та молоді зберуться найкращі театральні аматорські колективи України та близького зарубіжжя

Фото з сторінки Юрія Паскара у facebook

У Рівному п’ять днів перебуватимуть відомі театрали з України, Білорусі, Словаччини та Польщі.

У міському палаці дітей та молоді розпочинається завершальний етап десятого Міжнародного юнацько-молодіжного театрального фестивалю аматорських колективів «ЛіхтArt». 

Окрім демонстрації вистав, в рамках фестивалю будуть проводитись тренінги та майстер-класи зі сценічної мови, драматургії, майстерності актора, сценічного руху кращими фахівцями Рівного, України та Білорусі.

Працюватиме «Майстерня театрального критика», якою куруватиме відомий у тусовці театралів критик та автор статей для газети «День» Ельвіра Загурська.

А ще в  рамках фесту рівняни спільно зі словацькими театралами покажуть унікальний проект. Його назву поки не розголошують, втім, керівник театральної студії «Від Сутність», режисер Юрій Паскар розкрив деякі таємниці:

Це спільний проект із словацьким колективом та театральною лабораторією Відсутність. Ми мали змогу реалізовувати цей проект перебуваючи у Рівному. Також ми їздили і в Словаччину. На ювілейному ЛіхтАрті зробимо прем’єру цього проекту. Зауважу, ідея створення проекту зародилась на минулорічному фестивалі.

Журі очолить режисер-постановник Брестського академічного театру драми, драматург Тимофій Ільєвський.

Нарешті на фестиваль приїде народний артист України Богдан Бенюк. Який, до слова, два минулих роки обіцяв приїхати у Рівне та з невідомих причин не доїжджав.

Гості фесту зможуть ознайомитись і з відомою чернігівською творчою ініціативою «THEATRUM MUNDI». 

Очікуваним є майстер-клас зі сценічної мови від відомої акторки Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру Ніни Ніколаєвої.

Також до участі заявлений відомий білоруський проект, який називається Театр одного актора «ЗНІЧ» Білоруської державної філармонії.

Цього року фестиваль «ЛіхтArt»  поєднає в собі три категорії: юнацькі театри, молодіжні та студентські навчальні театри спеціалізованих професійних кафедр.

В кожній з категорій визначається по 8 номінацій та краща вистава. Краща вистава фестивалю виборює Гран-прі!  Цьогоріч переможці в категоріях та володарі Гран-прі, окрім традиційних відзнак фестивалю (Ліхтарі), отримають грошові винагороди!

Відкриття фестивалю заплановане на середу, 1 листопада.

                                                

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень