Що робити платнику єдиного податку при перевищенні доходів

Відповідно до норм Податкового кодексу України платник єдиного податку третьої групи у разі перевищення протягом календарного року встановленого для цієї групи обсягу доходу повинен перейти на сплату інших податків і зборів з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому відбулося таке перевищення, тобто з 1 квітня.

При цьому, відповідно до п.295.7 ст.295 Податкового кодексу єдиний податок, нарахований за перевищення обсягу доходу, має бути сплачений протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

Нагадуємо, податкові декларації, крім випадків, передбачених Податковим кодексом, подаються за базовий звітний період, що дорівнює, зокрема, календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу (півріччя) (пп.49.18.2 п.49.18 ст.49 Податкового кодексу).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень