Що можна, а чого краще не вмикати у неділю рівнянам: енергетики проводитимуть роботи

У зв’язку з цим впродовж усього дня просять зменшити використання електроенергії

Цієї неділі рівнян просять максимально зменшити споживання електроенергії і не вмикати потужні побутові прилади. 

Нагадаємо, це пов’язано із роботами на підстанції «Рівне», яка розміщена на вулиці Млинівській і забезпечує електропостачання в обласному центрі та ще в кількох районах області.

Там встановлюють новий автотрансформатор, бо термін придатності старого уже вийшов.

Замовником робіт є Рівненський ремонтно-експлуатаційний центр – один із підрозділів державного підприємства «Національна державна компанія «Укренерго».

Більше про роботи розповідає начальник електротехнічного відділу Центру Віктор Кушнір:

- Існуючі на підстанції трансформатори 330 кВт відпрацювали вже понад 40 років, саме такий експлуатаційний термін для цього обладнання. Відповідно, вже прийшла пора їх замінити на сучасніші, ефективніші, економніші. Для того, щоб виконати певний обсяг робіт, і для безпеки, і для того, щоб цю роботу зробити, необхідно один із трансформаторів вивести з роботи. Тобто, відключити його, знеструмити частину обладнання, щоб можна було безпечно працювати.

Де саме знизиться надійність електропостачання у зв’язку із цими роботами – розповідає технічний директор «Рівнеобленерго» Ігор Красінський:

- В рази зменшиться надійність електропостачання вузла м. Рівне, Рівненський район, Здолбунів, частина Дубенського району, Гощанський район так само сюди підпадає. У нас, про всяк випадок, у кожному районі, який я назвав, працюватимуть посилені зміни – це дві і більше наших аварійних бригад, які будуть готові до будь-яких операцій. Я розумію, що без телевізора не обійдуться, може і комп’ютер треба для роботи. Але, таке обладнання як мікрохвильовки, пралки… щоб не використовували.

Отож, роботи  триватимуть у неділю, 15 жовтня, із 7 до 19 години.

До слова, лікарні, світлофорні об’єкти та котельні працюватимуть у звичному режимі.

Новий трансформатор, який встановлюватимуть, вироблений у Запоріжжі.  Його вартість 43 млн гривень, ще близько 10-ти млн коштують роботи із встановлення.

Укренерго фінансує ці роботи за власні кошти у межах інвестиційної програми на 2017 рік. А монтажні роботи виновутиме підрядна організація з Одеси «Інтер СІ».  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень