Що може врятувати Рівне від несподіваних відключень електрики

Чергове знеструмлення в кількох мікрорайонах Рівного нагадало про актуальність теми

У п‘ятницю ввечері частина Рівного занурилася у темряву – без світла залишилися багатоповерхівки частково у центрі, на Волинської дивізії та в районі Льонокомбінату. І хоча подачу електроенергії швидко відновили, наслідки знеструмлення деякі рівняни відчували ще протягом цілої доби. Адже через перебої з електрикою повимикалися насоси на теплопункті, тож тепла та гарячої води у деяких оселях не було до вечора суботи.

У зв'язку з тим, що подібні випадки у Рівному є доволі частими, Радіо Трек вирішило поцікавитися у чиновників обласної та міської влади щодо їхнього впливу на енергетиків. У облдержадміністрації кажуть, що прямих засобів впливу або регулювання діяльності «Рівнеобленерго» тут не мають.

Утім, до зауважень, озвученних під час нарад, енергетики дослухаються, стверджує заступник голови ОДА Ігор Тимошенко:

 Прямих засобів регулювання, щоб ми їх там змусили щось зробити - немає. Звичайно, ми їх збираємо на наради, наголошуємо. Вони, ну, прислуховуються. Скажемо так, великих проблем немає у співпраці. Але, принципові рішення, звичайно, за ними. Це – приватний інвестор.

Своєю чергою, енергетики запевняють – свою інвестпрограму погоджують з чиновниками, свій підпис під нею ставить голова Рівненської ОДА, а також представники міської влади.

Заступник міського голови Олексій Хмілецький каже, що нестача потужностей саме в центрі Рівного – проблема відома. У зв‘язку з цим міська рада у травні виділила землю для будівництва потужнішої трансформаторної підстанції у центральній частині міста – неподалік стадіону «Авангард» та ресторану «Спорт».

Сьогодні не вистачає потужностей в центральній частині міста. Треба будувати трансформаторну підстанцію. І на сьогодні співпраця міської влади з «Рівнеобленерго» у цьому напрямку триває. Вже відведена земля, 20 соток для будівництва підстанції в районі стадіону «Авангард». «Рівнеобленерго» будуватимуть за своєю інвестпрограмою – там дуже серйозний проект.

Втім, коли енергетики  розпочнуть будівельні роботи на Замковій - невідомо. Сподіваємося дізнатися про це від «Рівнеобленерго». Ми вже надіслали інформаційний запит до компанії щодо її прибутків та витрат у 2016-му та кількості коштів на модернізацію мереж, витрачених торік.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень