Що дістають рівненські хірурги зі шлунків «винахідливих» пацієнтів

Рівненські хірурги дістають із людей цвяхи, волосся та... шланги

У Рівненській обласній лікарні серед експонатів лікарняного музею є дроти і цвяхи, видалені із шлунків наших земляків. 

Проковтнув п'ятиметровий шланг за ящик газованої води

Зі шлунка 40-річного пацієнта хірурги видалили п’ятиметровий поліхлорвініловий шланг. Виявилося, що чужорідний предмет перебував в організмі чоловіка двадцять років!

Медикам чоловік розповів, що шланг він проковтнув, посперечавшись із друзями на ящик газованої води. Згодом про цей випадок він забув, вирішивши, що шланг... перетравився.

Проблеми зі здоров'ям з'явились у чоловіка через двадцять років після того випадку. У нього почав боліти шлунок, зник апетит, він схуднув на 40 кілограмів. Рідні підозрювали, що у чоловіка онкологія.

— Пацієнт потрапив до нас у вкрай тяжкому стані, — пригадує хірург Василь Кордяк, — він був дуже виснаженим і в ділянці шлунка в нього чітко промацувалось пухлиноподібне утворення. Лікар, який робив ендоскопію, так і не зміг відщипнути матеріал на аналіз.

«У нього в шлунку — клубок дротів», — здивовано вигукнув ендоскопіст.

Під час операції медики видалили поліхлорвінілову трубку, яка за двадцять років настільки розбухла, що блокувала нервові закінчення, які викликали відчуття голоду. Позбавившись від злощасного шланга, чоловік почав одужувати просто на очах.

Волосся у шлунку

Медики добре пам'ятають молоду пацієнтку, яка довго лікувалась у гематологічному відділенні від анемії. Причиною недокрів'я дівчини виявилась велика пухлина у шлунку.

Подальші обстеження показали, що у шлунку дівчини знаходиться не пухлина, а незрозуміле чужорідне тіло.

Коли медики розрізали шлунок, виявили всередині щось велике, що зовні нагадувало губку.

Чужорідне тіло — це було втрамбоване... волосся. Виявилось, що у дівчини з дитинства була звичка смоктати своє довге волосся. За двадцять років багато його назбиралося у шлунку. А ще воно змішалося з твердими залишками їжі і утворило величезну «пухлину». Медики успішно провели операцію, видалили волосся із шлунку і здорову пацієнтку виписали додому.

Сексуальний гігант

Ця історія трапилася вже давно, але цікавий експонат у музеї не дає оминути її увагою.

Мешканець одного поліського села, який розміняв шостий десяток, вирішив похизуватися перед молодими співпляшниками своєю сексуальною силою. Він заявив, що, незважаючи на вік, запросто підніме кілограмову гирю своїм... членом.

Та рекорд не відбувся. Затиснута металом чоловіча гордість набрякла і посиніла. Чоловік намагався самотужки зняти злощасну гирю, та це йому ніяк не вдавалось.

І хоча звертатися до лікарів було соромно, та все ж «секс-гігант» зрозумів, що врятувати його зможуть лише медики.

Щоб не розвинулась гангрена, потрібно було негайно визволити «бранця» із металевого капкана. Але необхідних інструментів у медиків не знайшлося.

Довелося кликати на допомогу слюсарів, які відпиляли дужку гирьки.

Медикам потім ще довелося рятувати пацієнта від дружини — вигадувати діагноз. Тож завдяки чоловічій солідарності хірургів жінка так і не дізналася про «подвиг» свого благовірного.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень