Що дасть можливість увімкнути гарячу воду влітку, - розповів Хомко

Питання в альтернативному паливі

Дві теплоелектроцентралі у Рівному планують перевести на альтернативне паливо. Це котельні на вулицях Макарова та Князя Володимира.

Обидві виробляють електроенергію для потреб «Рівнетеплоенерго» та обігрівають рівнян. Обласний центр до 2021 року хоче скоротити вдвічі споживання газу.

Одним із заходів буде переведення котелень на деревину. За словами міського голови Володимира Хомка, це зробить дешевшою гарячу воду, тож збільшаться шанси подавати її влітку:

Якщо вдасться це перевести на частину тої щепи, то зможемо зробити дешеву гарячу воду літом. Ми її не подаємо не тому що нам шкода, а через те, що дуже великі збитки через подачу гарячої води влітку. Якщо переведемо, то буде шанс отримати цю гарячу воду.

Нові котли мають встановити до початку наступного опалювального сезону. Зазначимо, що ТЕЦ на Князя Володимира дає тепло та гарячу воду для 60% мешканців Рівного, каже міський голова. Котли зможуть перекрити близько 70% роботи котелень.

Нагадаємо, що місто вимагає від «Рівнетеплоенерго» перевести найпотужніші котельні на тверде паливо.

А саме – щепу, яку робитимуть з деревини, що спилюють у місті комунальники. Це робитиме новий власник фірма «Укртепло». Окрім того, вона будуватиме в місті теплоелектростанцію на біопаливі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень