Що з’їсти, щоб не хропіти? Дієта для хропунів

А також перелік продуктів, які можуть посилювати хропіння

Дієта впливає на ризик розвитку апное уві сні, що є основною причиною хропіння. Втім, вплинути на стан можна й завдяки способу харчування.

Продукти, які знижують ризик розвитку апное уві сні та хропіння

Дієта з низьким вмістом нездорової їжі та високим вмістом фруктів, овочів та злаків знижує ризик виникнення апное уві сні.

У людей, які дотримуються здорового харчування, ймовірність розвитку цього захворювання була майже на 20% нижчою, ніж у тих, хто їв менше корисної рослинної їжі.

 

При цьому присутність рослинної їжі в раціоні справила більший ефект у зниженні ризику апное у чоловіків. Натомість харчування, що містить солодкі напої та десерти, збільшує ризик розвитку апное у жінок.

Рослинна їжа зменшує запалення та ожиріння – ключові фактори ризику обструктивного апное уві сні.

Які продукти викликають хропіння

Жодна дієта не здатна повністю позбавити хропіння, але виключення з раціону деяких продуктів перед сном може його знизити. Передусім молочні продукти, оскільки лактоза, збільшує вироблення слизу, який може сприяти виникненню хропіння.

Перед сном треба виключити з раціону швидкоїжу, жирне м'ясо

Експерт рекомендувала відмовитися від солодких продуктів та напоїв, оскільки перероблений цукор може призводити до подразнення слизової. Те саме можна сказати та про продукти на основі пшениці, включаючи хліб і випічку, які не тільки можуть викликати запалення, але і призводити до появи зайвого слизу.

Оптимально, щоб зменшити хропіння їсти більше овочів, фруктів, лосося та горіхів.

 

Звести хропіння до мінімуму допоможуть нехарчові фактори, серед яких відмова від куріння та алкоголю, а також втрата зайвої ваги.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень