Що робити, якщо наснився покійний родич? Відповідь священника

Сон – це особливий стан людини

Життя людини без сну – неможливе. Тому, щоночі кожен з нас перебуває у стані, коли він не контролює думки та події. Часто вночі нічого не сниться, а іноді сон буває настільки страшним, що можна прокинутися у холодному поті.

Особливі відчуття лишаються і після сну, у якому наснився покійний родич. Бувають позитивні сни, де покійники щасливі і нічого не просять. А буває, що він просить десь милостиню на вулиці або просить щось вас особисто. Побувавши у такому сні, стає моторошно.

Таким чином покійник хоче передати, що його життя не закінчилося, а перейшло в іншу форму, говорить ієрей Андрій Гавриленко:

- Після смерті життя не закінчується, а переходить у наступну фазу: з тимчасової у вічну, з тлінної в нетлінну.

З іншого боку, такі сни показують, що померлі продовжують нас любити. З Писань ми знаємо, що наші покійні родичі переживають нашу долю, каже Андрій Гавриленко. Буває навіть, що покійники рятують живих. Якось мати врятувала від самогубства сина, який розорився, сказавши уві сні:

У раю багато бідних, а самогубців – жодного, переповідає Андрій Гавриленко.

А ще такі сни показують, що не слід байдуже ставитися до потойбічної долі наших близьких. Церква закликає дуже обережно ставитися до снів, найкраще підійти до священника, розповісти сон і попросити поради, як вчинити.

Якщо родич хрещений, то найкраще прийти на панахиду, дати милостиню жебракам. Коли даєш милостиню, можна сказати, що це за упокій такої людини. Добре було б подати на проскомидію на Літургії. На службі священник із заупокійної просфори виймає частинку, молитовно згадуючи ім’я покійного. 

- Крім цього, нам необхідно щодня вдома навчитися молитися за наших покійних. Ми продовжуємо їх любити. Розлука з ними часом нестерпна.

 

Слово Боже каже, що любов не мусить припинятися, зауважує Андрій Гавриленко.

Якщо родич нехрещений, помоліться за нього вдома і роздайте милостиню.

Джерело: napensii

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень