Що робити пенсіонерам, які отримали ID-картку замість паспорта-книжечки?

Детальні роз’яснення від Пенсійного фонду

Влада активно переконує громадян переходити від традиційних паспортів у формі книжечки до більш сучасних ID-карток. Така ж доля чекає і на тих, хто втратив свій паспорт.

Про те, що робити пенсіонеру, який одержав паспорт нового зразка, розповіли у Головному управлінні Пенсійного фонду України на Одещині.

Зміна паспорту – що робити пенсіонеру?

Відповідно до п. 3 ст. 16 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсіонери зобов’язані попередити органи ПФУ про зміну своїх актуальних даних протягом 10 днів з моменту їх виникнення.

У тому числі й у разі заміни паспорта-книжечки на ID-картку.

Тобто громадянам, які від моменту призначення пенсії з будь-яких причин змінили персональні дані (прізвище, ім’я, по батькові, серія та номер паспорта, місце проживання тощо) для належного отримання  виплат потрібно відразу звернутися до будь-якого Пенсійного органу та особисто надати оригінали документів або скористатись онлайн-сервісами вебпорталу ПФУ.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень