Що посадити після картоплі на грядці: перелік найкращих варіантів

Ці рослини допоможуть відновитися ґрунту

Картопля значною мірою забирає з землі корисні речовини. Якщо садити її постійно на одному і тому самому місці, хорошого врожаю може не бути.

Тому городники чергують посадку овочів, аби грядка могла «відпочити» від картоплі. 

Що можна посадити після картоплі? 

Гарною ідеєю буде посадити на місці картоплі часник та цибулю. Вони не потребують багато умов для розвитку, тому швидко приймуться.

Такі рослини, як бобові збагачують землю поживними речовинами, які витягла картопля. Тому після неї можна посадити горох і квасолю.

Ви точно не пошкодуєте, якщо розмістите на ділянці кабачки та гарбуз. Вони вважаються абсолютно непримхливими. До того ж за ними не треба багато доглядати.

Після картоплі добре приживаються на грядці редиска, хрін і ріпа.

Вдало підійде й буряк, тому що вони не хворіють з картоплею одними й тими самими хворобами.

На грядці після картоплі фахівці також радять садити різні види капусти. Зокрема, броколі, кольрабі або цвітну. Такі овочі допомагають долати шкідники та хвороби, якими може бути заражений ґрунт після картоплі.

Злаки слугують чудовими сидератами – рослинами, які покращують стан землі та наповнюють його корисними елементами. Йдеться про жито й овес, які сіють перед заморозками. Також вони запобігають розвитку грибка.

Джерело: 24 канал 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень