Ще один крок до децентралізації: у Рівному відкрили офіс «Центру розвитку місцевого самоврядування»

Щоб допомагати громадам у розробці проектів і не тільки

У Рівному сьогодні відкрили відокремлений офіс «Центру розвитку місцевого самоврядування». Його завдання – це підтримка реформи децентралізації в області, надання консультацій, навчання щодо усіх процесів реформи.

Усього в Україні в кожній області відкрили 24 таких центри, усі вони є відокремленими підрозділами цілої установи, яку фінансово підтримує закордонна програма «U-LEAD з Європою».  

Окрім навчання та консультацій офіси будуть посилено допомагати об’єднаним територіальним громадам у розробці проектів, які покращуватимуть інфраструктуру в районах, розповідає директор офісу Руслан Сивий:

Ми зможемо надавати практичну допомогу ОТГ в розробці стратегії та проектів розвитку. На жаль, якісних проектів мало. Ми будемо навчати їх це робити. В нас вже є бухгалтер, менеджер, юристи та два експерта.

 

Перша умова по облаштуванню офісу була близькість біля обласної адміністрації, щоб люди, які приїжджають у справах, могли зайти та взяти консультацію.

Наразі на Рівненщині створена 21 ОТГ. До кінця року планується утворити вже 30 таких громад. Серед проблем, які постають перед процесом децентралізації, каже директор офісу, нестача кадрів і небажання деяких голів сільрад поступатися керівними посадами.

Таких на Рівненщині, за словами Руслана Сивого, приблизно близько 30% від загальної кількості.

Зауважимо, що офіс  «Центру розвитку місцевого самоврядування» розташувався за адресою Кавказька, 2, четвертий поверх

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень