Ще одну «перлину» Рівненщини показали з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

Тут знайшли рештки пізньотрипільської культури

Дюксинське городище розташоване у Костопільському районі - за півкілометра від села в урочищі Закота, на останці у заплаві правого берега р. Горинь, навпроти впадіння у неї р. Стубли.

Відоме в науковій літературі із 60-х рр. XX ст., згадується у списку археологічних памяток Рівненської області. Памятку обстежили у 1987 р.

У публікації є схематичний план городища та зазначено, що в культурному шарі зустрічаються знахідки пізньотрипільської та милоградської культур, а також ранньослов'янські ІХ-Х ст.

Останець має яйцеподібну форму, розмірами 60x15-35 м (площа 0,17 га), він підвищується над заплавою р. Горині на 10-12 м. Майданчик має нахил на північ. Схили останця дуже круті з трьох сторін (за винятком північної), вірогідно, вони були ескарповані в давнину.

У двох шурфах у південно-східній частині майданчика виявлено культурний шар завтовшки 0,75-0,85 м, насичений уламками ранньослов'янських ліпних і гончарних горщиків ІХ-Х ст., а також матеріалами пізньотрипільської культури.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень