Ще дещо про трупи в Костополі: реконструкція «заводу-смердючки» завершиться, можливо, через місяць

Сморід мешканцям Рівненщини невдовзі не дошкулятиме

Цього тижня сотні мервих туш виявили мешканці неподалік заводу

На встановлення паро-газових фільтрів для «Укрветсанзаводу», що в Костополі, не вистачає грошей. Установа утилізує рештки тварин, через що костопільчани та мешканці навколишніх сіл потерпають від сильного смороду.

Цими днями біля заводу викинули кілька тонн трупів тварин, адже сам завод через ремонтні роботи час від часу закритий. 

Торік там вирішили встановити фільтри для очищення повітря, на що Рівненська обласна рада виділила понад 2,5 мільйони гривень.

Так виглядає фільтр. Їх буде п'ять

Втім, фірма-виконавець зіткнулася з перешкодами, через які проект робіт довелося змінити, розповів на спеціальній комісії обласної ради керівник департаменту будівництва та архітектури ОДА Ярослав Мазярчук:

На сьогодні державне підприємство «Діпромісто» розробило проект, знайшлися виконавці робіт і виїхали на місце. Коли мали вкопувати ці фільтри, то вирили бочку з мазутом 60 тонн.

 

Якщо йтиме пара від фільтрів, то мазут може здетонувати й станеться вибух.

Територія "Укрветсанзаводу"

Тому фірма вирішила копати в інший бік, але там є водопровід, який доведеться демонтувати. Тобто відбулися додаткові роботи, яких не було в першому проекті.

Тож фірмі-проектанту довелося розробити новий проект, який наразі подають на експертизу. Тепер область має заплатити за роботи додаткові 730 тисяч.

З цього приводу в Костополі керівництво області провело з проектантами, дирекцією «Ветсанзаводу» та виконавцями нараду, де фірма-виконавець погодилася за власний кошт завершити роботи до 10-го листопада.

Але з гарантією, що гроші їм повернуть. Члени комісії вирішили дочекатися кінця реконструкції заводу й тоді заплатити за виконанні роботи, сподіваючись, що їхня вартість буде меншою, ніж попросили виконавці.

Член комісії Микола Кучерук розповідав, що туші тварин викидають в Костополі "просто в кущі". Чи правда це, знаєють вже самі костопільчани Фото ілюстративне

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень