Щастя у шлюбі залежить від дітей. Ви здивуєтеся – чому

Масштабне дослідження провели у Польщі

Вчені з Польщі провели дослідження серед сімей в 33 країнах на різних континентах, щоб оцінити, наскільки задоволеність шлюбом чоловіків і жінок пов'язана з кількістю дітей.

Результати перевертають традиційні уявлення про щастя багатодітних сімей, пише 24канал.

В опитувані взяли участь 7 178 чоловіків і жінок, які перебували у шлюбі в середньому 14 років. У більшості, респондентам  близько 40 років. Вони заповнювали анкети, де вони оцінювали власні відчуття задоволення у шлюбі, а також різні фактори, які впливають на це.

Зокрема учасники зазначали, чи полюбляють вони проводити час разом з дружиною/чоловіком, вказували свій рівень освіти, доходи та відносини з релігією.

Головний висновок, який зробили дослідники, вивчивши результати – кількість дітей безпосередньо впливає на задоволеність шлюбом, причому тільки у жінок.

Учасниці опитування зізнавалися, що з появою нових дітей в сім'ї у них з'являлося більше невдоволення своїм партнером.

Великим відкриттям було те, що на це ніяк не впливає рівень доходу в родині та тривалість шлюбу.

Вчені пояснюють, що жінки мають більше відповідальності по догляду за дітьми, і з появою ще однієї дитини у матерів помітно додається турбот і переживань.

Водночас більшість чоловіків забезпечують сім'ї поза домом, тому нерідко їхні дружини дуже незадоволені тим, що вони отримують мало підтримки й допомоги з дітьми.

Найвищий рівень незадоволеності своїм шлюбом виявився у жінок з вищою освітою, що пов'язують з необхідністю поєднувати більше соціальних ролей – виховувати дітей і будувати кар'єру.

 

Крім того, освічені жінки болісно сприймають обмеження особистої свободи, пов'язані з народженням дитини.

Примітно, що рідше всіх з цією проблемою невдоволення свого шлюбу через народження нових дітей стикаються релігійні сім'ї в різних країнах. Автори дослідження вважають, що це може бути пов'язано з тим, що релігійні організації та громади зазвичай досить згуртовані та всіляко підтримують своїх учасників і заохочують традиційні моделі сімейного життя.

Матеріали 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень