ON-LINE

Щасливий рецепт 2019: торт «Медовик»

четвер, 10 січня 2019
Смачний рецепт для участі у конкурсі

Радіо Трек проводить конкурс новорічно-різдвяних рецептів. За свої рецепти та фото їх приготування можна виграти гроші. Два призи по 1 000 гривень, а також 10 заохочувальних подарунків.

Деталі ТУТ, а поки вашій увазі представляємо рецепт смачного торту - медовик, який в редакцію надіслала слухачка Марія КудраТекст подаємо без змін.

Торт МЕДОВИК, дуже ніжний, але простий в приготуванні тортик.

Інгредієнти для приготування торта «Медовик» зі сметанним кремом (на одну порцію-виходить 5 кожів діаметром 22 см):
 

Для тіста:

  • Борошно пшеничне (попередньо прсіяти)  - 350 грам в тісто і 2-3 столові ложки для формування коржів
  • Цукор - 200 грам
  • Масло вершкове - 100 грам (можна замінити маргарином)
  • Мед (Штучний!!!) - 2 столові ложки
  • Яйце куряче - 2 штуки
  • Сода харчова - 1 чайна ложка

Для крему:

  • Сметана (жирна) - 500 грам
  • Цукор - 150 грам
  • почищені грецьки горіхи для прикрашання -0,5 склянки


Змішуємо цукор, вершкове масло і мед в мисці і ставимо на водяну баню

Помішуючи продукти столовою ложкою, розтоплюємо їх до повного розчинення цукру.

Коли маса буде однорідної  консистенції, додаємо в миску харчову соду. Варимо суміш на водяній бані ще хвилину, вона збільшиться в 2-2,5 рази

Потім знімаємо миску з водяної бані, ставимо на кухонний стіл і додаємо в неї курячі яйця. 

Дуже швидко змішуємо з  «медовою» сумішшю вінчиком до однорідної консистенції. Після, додаємо до цих продуктів просіяне пшеничне борошно.

Замішуємо густе, трохи липке тісто. Затягуємо миску поліетиленовою харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.


Формуємо коржі для торта. На цю порцію їх  виходить 5-6 шт.

Беремо порцію тіста, кладемо її на середину пекарського листа і розкачуємо за допомогою качалки в круглий пласт товщиною до 3 – 5 міліметрів. 


Потім вкладаємо на розкачане тісто  на дечку і випікаємо  врозігрітій духовці 4-5хвилин
ще гарячим обрізаємо за допомогою звичайної  кришки від великої каструлі потрібного діаметра по розміру блюда,  і ножем обрізаємо зайві шматочки , таким чином, формуючи рівний круг. Так робимо з кожним коржем.


Обрізки від коржів разом з грецькими горіхами  подрібнюємо блендером.

Готуємо крем - сметану збиваємо з цукром, за смаком можна додати ванільний цукор або цедру лимона

Формуємо торт, перемазуючи коржі уже готовим кремом. Кладемо на велике плоске блюдо одну основу для торта і змащуємо її щедрою порцією крему, двох-трьох столових ложок буде цілком достатньо. Другий корж. Потім на шар крему викладаємо другий медовий корж, злегка придавлюємо його долонями рук і знову наносимо на нього крем і т.д.

Після змащуємо кремом боки торта і  посипаємо з усіх боків крихтою з обрізків і горіхів. Ставимо торт в холодильник на кілька годин для просочення, а краще на ніч/


Смачного!

Долучайтесь!

Почніть Новий рік радісно і смачно!

Із Радіо Трек!

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

КОМЕНТАРІ 0

КОМЕНТУВАТИ

Оголошення

  • Знайдено документ на ім'я Замай Олександр

    Слухачі Радіо Трек повідомляють, що знайдено посвідчення члена ВОУ АТО, видане на ім'я...
  • У Рівному зникла собака породи німецька вівчарка

    Сьогодні, близько 15-00 в районі ТРЦ «Екватор» зникла собака, породи німецька...
  • Знайдено собаку

    Поблизу с. Бармаки знайшли  собаку, метис німецької вівчарки. Темний окрас. ...
БІЛЬШЕ ОГОЛОШЕНЬ
Ваш навігатор дорогами Рівного