«Шарашкині контори» хочуть добувати бурштин на Рівненщині

Дві отримали дозвіл через суд, а ще дві на суд не з'являються

Рівненська облрада та управління Держпраці категорично проти надання у власність приватним компаніям бурштинових родовищ на Рівненщині.

Нагадаємо, дві приватні компанії «Інвестнерудпром» та «Амбер Майнінг Компані» позиваються до обласного управління Держгеонадр з метою отримати у використання землі під видобуток бурштину. 

Про це ми писали в матеріалі: У Рівному судитимуться за бурштинові родовища

Заступник голови Рівненської Облради Олексій Бучинський каже, що фірми фіктивні:

Скоро буде рік, як йде боротьба з бурштиновою мафією. З компаніями, які всупереч позиції громади, Держегеонадр та Обласної адміністрації хочуть через суд отримати бурштинові землі.

Це фактично фіктивні компанії, що не мають жодних засобів виробництва для такої діяльності. Це взагалі – шарашкині контори, а не компанії.  

Та поки доля родовищ на Дубровиччині та Сарненщині невідома, адже на чергове засідання, яке відбулось сьогодні, представники фірм «Інвестнерудпром» та «Амбер Майнінг Компані» не з’явились.

Це вже третя їхня неявка, через яку судові засідання постійно переносяться. Голова екологічної комісії Облради Володимир Валявка, говорить, що йому

незрозуміло, чому судді не виносять рішення, а постійно відтягують справу. Зазвичай, якщо позивач не з’являється, то справу знімають з розгляду, каже обранець.

Між тим, наступні розгляди справ запланували на 17 та 22 лютого. У разі чергової неявки позивачів Держгеонадра та захисники установи подаватимуть скаргу до вищої кваліфікаційної комісії суддів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень