Шанси знайти хорошу роботу зменшуються. Де конкуренція – найвища?

Вакансій не надто багато, а от охочих знайти нормальну роботу – чимало

На початку війни ринок праці в Україні завмер. Роботу на початку весни і не пропонували, і не шукали... Однак після першого шоку ситуація умовно стабілізувалася, тож кількість шукачів роботи різко зросла: багато людей залишились без заробітку або з обмеженими фінансовими можливостями, в країні за останні місяці відбулося багато звільнень.

Що коїться на ринку праці сьогодні, розповіли аналітики кадрового порталу grc.ua.

Вакансій значно менше, ніж кандидатів

У червні ринок праці потроху відновлюється, однак на порталі усе ще майже вп’ятеро менше вакансій, ніж було до повномасштабної війни. Попри таку ситуацію, люди дуже активно на них відгукуються, бо їм потрібна робота.

Шукачі проявляють більшу активність. Це зрозуміло: більшість українців або втратили роботу, або отримують неповну заробітну плату. Охочих знайти роботу чи підробіток набагато більше, ніж вакансій, – зазначають аналітики.

За даними сайту, протягом минулого тижня люди 12 тис. разів відгукнулися на пропозиції роботодавців. При цьому зазвичай влітку активність спадає - люди починають шукати роботу у вересні, коли починається бізнес-сезон.

Статистика показує, що у червні на 1 вакансію в середньому відгукуються 12 осіб. В минулих роках у цей час конкуренція була набагато меншою.

Кандидати змінили своє ставлення до процесу пошуку роботи. Все рідше пошукачі просто чекають, поки роботодавець зверне на них увагу і все частіше використовують для пошуку роботи всі доступні канали, – кажуть фахівці.

Найбільша конкуренція наразі - у сфері вищого менеджменту та серед адміністративного персоналу. Там на 1 вакансію в середньому претендує 14 осіб.

Також популярні вакансії серед тих, хто шукає роботу:

  • адміністративних працівників;
  • ІТ-спеціалістів;
  • студентів та фахівців, які починають кар'єрний шлях;
  • менеджерів з продажів;
  • водіїв та спеціалістів з логістики.

Джерело: Сьогодні

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень