Шанс заробляти перші гроші ще учнем: На Рівненщині стартує освітній проєкт (ФОТО)

У ньому візьмуть участь учні області та ВПО

На Рівненщині реалізують пілотний освітній проєкт «Career Passport #Ukraine». Це американська програма для школярів 9-11 класів, яку втілюють за партнерства компанії «Global Grid For Learning», рівненського ІТ-кластера «Coursera» та обласного департаменту освіти і науки.

Пройти три безкоштовні курси з ІТ-технологій винятково англійською мовою зможуть 200 учнів шкіл Рівненщини.

За результатами навчання, яке триватиме 3 місяці, учні зможуть або вже одразу почати працювати на різні ІТ-компанії, або здобути шанс отримати освіту в одному з престижних навчальних закладів.

Учасники зможуть безкоштовно пройти курси з таких напрямків:

  • IT Support Professional, by Google.
  • Social Media Marketing. by Meta (Facebook).
  • Full Stack Software Developer, by IBM.

Початок курсу відбудеться 1 серпня, знайти посилання, аби подати заявку на участь у проєкті, можна тут

Відбір учасників пілотної частини проєкту упродовж липня здійснюватиме департамент освіти і науки ОВА.

- Ми маємо створювати нові можливості для молодих людей – надати відповідну освіту, яка дозволить працювати в ІТ-компаніях.

 

Адже попит на таких фахівців величезний.

 

Своєю чергою, обіцяю долучити команду спеціалістів, які будуть аналізувати заявки, - зазначив директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

У грудні до проєкту планують долучити ще 5000 тисяч учасників з різних куточків країни. Навчання відбуватиметься онлайн на базі платформи «Coursera» під супроводом менторів відповідних напрямів. По завершенню навчання учасники отримають відповідні сертифікати.

Довідково

«Global Grid For Learning» – компанія, яка з 2018 року надає школам і постачальникам EdTech основу для цифрової трансформації. «GG4L» виступає за інтеграцію даних на основі відкритих стандартів, регульований обмін даними та суворе дотримання конфіденційності. Компанія є учасником Rivne IT Cluster.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень