Шахраї придумали нову схему: У Рівному жінка перерахувала «нейрохірургу із США» понад 700 тисяч гривень

Хотіла врятувати брата, а залишилася ні з чим

Днями до поліції звернулася рівнянка, яка повідомила, що потрапила «на гачок» аферистів.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Рівненщини, в одній із соціальних мереж жінка познайомилася із чоловіком, який представився лікарем-нейрохірургом із США. Під час спілкування із ним потерпіла розповіла новому знайомому про тяжку хворобу брата.

Той підтвердив діагноз і запевнив, що зможе приїхати в Україну, оглянути родича та навіть забрати його на лікування до Штатів. Для цього потрібно написати заяву на електронну пошту ООН, де він «працює», щоб лікарю надали відпустку. Невдовзі жінці прийшла відповідь, що для цього потрібно заплатити 2 200 доларів.

 

«Медик» переконав жінку перекинути гроші та обіцяв їх повернути. Надалі потерпілій повідомили, що необхідно заплатити іще 4000 доларів. Коли ж вона їх перерахувала —  довелося платити ще.

Загалом кишені аферистів поповнилися на понад 700 000 грн. Нині поліцейські встановлюють причетних до злочину осіб.

Поліцейські області радять жителям Рівненщини не довіряти незнайомцям, які просять переказати кошти чи віддати їх на лікування когось із родичів. Шахраї можуть представитися будь-ким. Ретельно перевіряйте інформацію та бережіть свої заощадження.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень