«Ваш син наїхав на дитину», - 85-річна пенсіонерка з Рівненщини потерпіла від шахраїв

Це сталося вчора у Здолбунові

До пенсіонерки шахраї зателефонували вчора о пів на дев’яту годину вечора. Жінка, яка представилася адвокатом, повідомила, що син пенсіонерки скоїв ДТП.

Детальніше розповідає Марія Юстицька з відділу комунікації Головного управління поліції Рівненщини:

По той бік слухавки жінка представилася здолбунівчанці адвокатом і повідомила страшну звістку: її син, житель міста Нетішин, скоїв наїзд на дитину. Аби уникнути відповідальності за вчинення дорожньо-транспортної пригоди з потерпілими, потрібні кошти.

 

Пенсіонерка, не вагаючись, побігла до терміналу одного з банків і на вказаний шахраями рахунок переказала всі свої заощадження – 19 тисяч 800 гривень.

 

Виконавши всі умови шахраїв, жінка зателефонувала до вже «врятованого» сина. Звісно, він запевнив, що з ним усе гаразд і в жодну ДТП не потрапляв.

За словами Марії Юстицької, після цього пенсіонерка звернулася у поліцію. Факт шахрайства розслідують слідчі за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Втім, каже Марія Юстицька, знайти телефонних шахраїв доволі непросто. Адже, зазвичай, вони викидають картки з телефонів, тож навіть залучення мобільних операторів до розслідування справи не дуже допомагає. До речі, нерідко шахраї телефонують з місць позбавлення волі. І тільки співпраця поліцейських з пенітенціарною службою, бувало, допомагала у таких випадках встановлювати шахраїв.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень