Сесія обласної ради

Сьогодні у Рівному відбувається чергова сесія обласної ради, де депутати планують розглянути понад 60 питань

У такому складі депутати обласної ради зібралися, вочевидь, востаннє. Адже найімовірніше, що наступного разу обласні депутати зберуться вже після виборів 25 жовтня. Нагадаємо, їх до сесійної зали прийде на третину менше. Чисельність депутатів за новим законом зменшиться з 80 до 64. Додамо, що вперше за рік після подій минулої осені, коли колишніх регіоналів намагалися викинути у смітник, на сесію прийшов екс-голова Рівненської ОДА Василь Берташ, який, нагадаємо, у червні очолив обласний осередок Опозиційного блоку.
Депутати не позбавили ОДА можливості ділити бюджетні мільйони. Депутат обласної ради Галина Кульчинська вкотре сьогодні прохала колег підтримати її пропозицію забрати в чиновників можливість самотужки розподіляти кошти обласного бюджету в міжсесійний період. За словами пані Кульчинської, неправильно, що мільйони бюджету розвитку ділить ОДА і затверджує лише бюджетна комісія обласної ради. Як зазначила депутатка, це порушує законодавство. Втім, депутати не підтримали цю пропозицію.
До слова, сьогодні обранці  довго обговорювали усі зміни та просили виділити додаткові кошти на соціальні об`єкти. Зокрема. громадській організації "Інваспорт" на купівлю авто для перевезення інвалідів. Депутати виділення коштів погодили.
А ось Дубенський заповідник не звільнили  від сплати частини орендної плати до обласного бюджету до кінця цього року. Державний історико-культурний заповідник Дубна, в який входить Дубенський замок та історичні будівлі у центрі Дубна, здає в оренду частину своїх приміщень. Частку коштів заклад сплачує в обласний бюджет. Керівництво заповідника просило до кінця року звільнити його від сплати цієї суми. Кошти хотіли використати на покращення благоустрою заповідника. Кількості голосів депутатів не вистачило, щоб підтримати пропозицію.
...

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень