Селяни зможуть брати п’ятирічні безвідсоткові кредити

Особисті селянські господарства відстоювали своє право на це впродовж десяти років

Асоціація фермерів України разом з депутатами розробили законопроект, згідно з яким особисті селянські господарства з наступного року зможуть брати кредити у банках без сплати відсотків. До цього аграрії йшли 10 років, і з наступного року таку можливість селяни все ж матимуть, повідомив голова Асоціації в Рівненській області Дмитро Українець:

 

- Фермерські господарства мають можливість отримати безпроцентний кредит на п’ять років. Це досить суттєва допомога. Так само і ці, маленькі, дрібні фермерські господарства, особисті селянські або сімейні фермери зможуть як фізичні особи отримати таку фінансову допомогу і планується, звичайно, закласти велику суму для них. Тому що якраз їм потрібно допомагати, іти назустріч.

Зауважимо, що на Рівненщині більше 200 тисяч особистих селянських господарств, кожне з яких обробляє від 2 до 600 гектарів.

У Рівненській області, до речі, окрім обласної програми підтримки фермерів, на яку цьогоріч виділили лише 1 мільйон гривень, є можливість також взяти позики із обласної скарбниці на ведення свого господарства. До прикладу, торік 20 аграріїв області взяли позики у розмірі по 50 тисяч гривень під два відсотки річних, які  повертатимуть упродовж п’яти років. Гроші спрямували на закупівлю палива, насіння, добрив та сільськогосподарської техніки. Крім того, згідно з програмою підтримки фермерських господарств на 2016-2020 роки, позичальникам надаватимуться пільгові кредити у сумі 100 тисяч на придбання техніки, обладнання палива та насіння. Разом з тим, на будівництво та реконструкцію тваринницьких приміщень та закупівлю поголів’я тварин фермери зможуть взяти кредити на суму 200 тисяч гривень. Водночас, проблема із відшкодуванням державою 20-ти відсотків від реалізованої продукції для фермерів, що займаються рослинництвом, так і залишається невирішеною.

Нагадаємо, аграрії Рівненщини, які забезпечують зерном половину ринку України, вийшли на фінішну пряму зі збору урожаю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень