Селяни показали, на що здатні

У Рівному відбулася акція до 550-річчя селища Бабин

«Мистецтво одного села» - під такою назвою сьогодні у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася акція до 550-річчя селища Бабин.

В експозиції виставки майстри представили такі роботи, як: народна іграшка, вишивка та обробка дерева, флористика, вироби з рослинних матеріалів, мереживні вироби та образотворче мистецтво. Загалом на виставці було представлено понад 100 робіт. Зокрема житель села Бабин, член національної спілки художників України Микола Годун, розповів, що теми для своїх картин брав як у рідному селі, так і за межами України:

– Це невеличка частина, тут є портрети земляків, краєвиди, які відносяться до нашої місцевості. Ну і плюс по одній-дві роботи, де я їздив у творчі поїздки. Наприклад, Стамбул, Єрусалим , Єгипет.

Між тим, директор обласного центру народної творчості Феодосій Васєчко зазначив, що такі проекти робляться для того, аби відшукати нові творчі підходи, оскільки деколи навіть люди з самого села не знають, що такі таланти живуть серед них:

– Акція спонукає до пошуку нових творчих підходів, і вияснити, і зібрати, що є в селі. У нас були цікаві акції, коли ніхто нічого не знав з самого села, а коли зібрали і кажуть: «Ти диви, які ми талановиті!».

Загалом, мистецька акція триватиме з 15 до 29 вересня у приміщенні обласного краєзнавчого музею.

Більше світлин ви можете переглянути у фоторепортажі на нашому сайті.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень