Село хоче увійти до зони спостереження Рівненської АЕС

Голова сільради звернувся до депутатів

У склад Маломидської сільської ради Костопільського району входи село Рудня, яке географічно розташоване у 30-кілометровій зоні спостереження Рівненської атомки. Проте мешканці населеного пункту не отримують належних їм пільг.

Яу каже голова Маломидської сільської ради Іван Вітошко:

Я спілкувався з прес-центром Рівненської АЕС і ми переглядали онлайн карту. На ній вказано, що Рудня входить у 30-кілометрову зону, але це ніде не задокументовано.

 

Мені говорили старожили, що раніше населенню пропонували внесення у зону, але люди відмовилися, бо думали, що це вплине на розвиток сільського господарства.

Тож голова сільради звернувся до членів постійної комісії обласнеої ради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, щоб розробити звернення до Кабінету Міністрів України та включити село Рудня у перелік населених пунктів, які входять до складу 30-кілометрової зони спостереження Рівненської АЕС.

Голова комісії Володимир Валявка запевнив, що це візьмуть питання на розгляд.

Члени комісії вирішили звернутися до Рівненської ОДА, аби та вивчила це питання та надала варіанти вирішення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень