Села на Рівненщині залишаються без світла через крадіжки

У «Рівнеобленерго» повідомили вражаючу статистику крадіжок за рік

Днями невідомі викрали трансформаторну оливу в кількості 220 кг в с. Бранів, Корецького р-ну. Це вже п’ята крадіжка трансформаторної оливи в селі Бранів за останні півроку.  Ведуться роботи по ремонту трансформатору та відновленню електропостачання.

Тільки за останній місяць року скоєно 6 крадіжок:

с. Бранів (Корецький район) – 220 кг оливи, с. Милостів (Рівненський район) – 80 кг, с. Нова Українка  (Рівненський район) 210 кг,  с. Дубчиці (Зарічненський район) –  250 кг, с. Світанок (Корецький район) – знято та викрадено металеві двері з закритої трансформаторної підстанції, а в с. Людинь (Дубровицький район) –  викрадено 500 м. проводу ліній електропередач.

З початку поточного року скоєно 96 крадіжок, викрадено 12 т оливи, 27.2 км проводу ліній електропередач.

Масові крадіжки електрообладнання в Рівненській області стають причиною відсутності електропостачання в населених пунктах Рівненщини. Крім того, крадіжки електрообладнання – це не лише знеструмлення споживачів, збитки для компанії, а й загроза для життя багатьох людей, які наражають себе та оточуючих на небезпеку ураження електричним струмом.

«Рівнеобленерго» зверталось до правоохоронців, поки що результатів немає, піймати крадіїв не вдається.

Місцеві жителі, які живуть найближче до трансформаторних підстанцій, кажуть, що нічого не чули і ніяких підозрілих людей там не бачили. Але трансформаторні підстанції розташовані недалеко від будинків. Процес злиття  масла триває не одну годину. Втім, ніхто нічого не бачив, і ніхто не бажає допомогти.

Загалом, завдячуючи таким крадіям, без електроенергії протягом цього року на декілька діб залишалось більше 100 населених пунктів Рівненської області.

«Рівнеобленерго» вкотре нагадує: при виявленні робіт по демонтажу обладнання або зливу оливи на підстанції, зняття дротів ліній електропередач, несанкціонованих робіт поблизу ліній електропередач, факти відкритих дверей підстанцій та проведення будь-яких робіт людьми, які не є працівниками енергокомпанії (це можна визначити по спецодягу та напису на машині), ПАТ «Рівнеобленерго» просить відразу повідомляти компанію та поліцію.

Крім того, за реальну допомогу у виявленні осіб, що викрадають електрообладнання, а саме за умови надання конкретної та достовірної інформації,  що допоможе  затримати зловмисників, тому,  хто надасть таку інформацію, компанія ПАТ «Рівнеобленерго» виплатить винагороду в розмірі 10 000 грн. Конфіденційність гарантовано.

 «Рівнеобленерго» чекає на ваші дзвінки (0362)69-42-79 та (0362) 22-42-45 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень