«Секта» проти РУКИ КРЕМЛЯ у Рівному (ФОТО/ВІДЕО)

«Дай Боже, аби такі «секти» були в кожній області України» (с)

"КОЛО СЛУХАЧІВ" Б'Є У ВІДПОВІДЬ

 

Організація «Коло слухачів» сьогодні зібрала прес-конференцію, аби спростувати твердження про секту. На захід прийшов Петро Опанасюк – четверте втілення Ісуса Христа за словами підприємця Анатолія Ясковця. Офіційно він заступник голови «Українського товариства охорони пам’яток історії і культури Рівненської області» Сергія  Лейчука.

Товариство називає себе "Колом слухачів".

Нагадаємо, що напередодні резонансну прес-конференцію організував підприємець Анатолій Ясковець.

Про четверте втілення Ісуса: секта чи «гризня» бізнесменів у Рівному (ФОТО)

За його словами, організація має ознаки секти. Усі її члени поклоняються Петру Опанасюку, оскільки той – четверте втілення Христа на землі.

За словами підприємця, протягом 2013-2017 років Петро Опанасюк виманив у чоловіка близько 15 тисяч доларів і заволодів його майном – хатою в Рівному, земельними ділянками.

Каже, на Опанасюків майно переписала дружина Ольга.

Крім того, т. з. голова «секти» запевняє, що може лікувати людей від смертельних хвороб. Це призвело до смерті помічниці Опанасюка.

Утім, організатори сьогоднішньої прес-конференції це заперечують. Сергій Лейчук:

Ми проводимо справді просвітницьку діяльність. Досліджуємо історію нашого краю, нашої культури, нашого світобачення. Те, що написали в книзі пана Дем’янова «Велич Дулібії. Рось», виграно грант на розкопки в парку Шевченка.

Кадр із фільму "Лукаве Людобуйство"

Люди дякували за активність нашого товариства. Люди надавали допомогу грошима, обладнанням, матеріалами, і це правда. Діяльність товариства, якщо вона сектантська, то дай Боже, аби такі «секти» були в кожній області України. Всеукраїнське товариство охорони пам’яток визнало нашу діяльність кращою в Україні, і це правда.

НЕ СЕКТА, А СІМЕЙНІ ДРАМИ

 

Як розповіла дружина бізнесмена Анатолія Ясковця Ольга, наклепи на організацію істориків її чоловік наводить тому, що ті допомогли їй у складний життєвий період.

Подружжя посварилося, чоловік вигнав її з дітьми на вулицю. Опанасюки прихистили жінку та навіть позичили їй 30 тисяч доларів, які та потребувала на будівництво.

Аби отримати таку позику, власний будинок жінка переписала на сім’ю Опанасюків. Вона вже розплатилася з боргами. Опанасюки тепер можуть переписати житло знову на неї, однак через заяву спільників Ясковця про шахрайство, усі операції з майном заморозила прокуратура.

В поліції сьогодні також підтвердили, що заяви про шахрайства є, розслідування триває. Майно Ясковців належить Опанасюкам.

Ольга Ясковець каже, що познайомилася з Петром Опанасюком по роботі. Потім між сім’ями зав’язалися дружні стосунки. Тому сімейство підтримало жінку в скруті. Згодом вона приєдналася й до діяльності товариства істориків.

 

ЧИ БУЛИ ЖЕРТВИ?

 

Ще одне гучне ім’я в цій історії – Алла Рибачук. Жінка померла від хвороби. Напередодні на прес-конференції її чоловік Роман Томчишин заявив, що дружина дивно поводилася, не спілкувалася з сім’єю та не лікувалася від гепатиту. Згодом виявилося, що вона ходила до «Кола слухачів», де її лікував Петро Опанасюк.

Я заходжу в кімнату, а вона молиться там в балахоні. До лікарів не їздила, з дітьми не спілкувалася. Лише ходила кудись, але я не знав куди. Я просто бачив усе з боку, як її чоловік. А потім вона зникла. Далі до мене прийшли Ясковці та сказали, що моя дружина відійшла. Заповіла поховати її в Ходосах. Це був шок.

Сам Петро Опанасюк запевняє, що жодних лікувальних практик не проводить. Аллу Рибчук він лише втішав словами, коли та розчарувалася в лікарях. Медики не могли їй встановити точний діагноз і забезпечити належне лікування.

Коли жінка зомліла, члени товариства викликали швидку та занесли її на руках до машини.

Голова «Українського товариства охорони пам’яток історії і культури Рівненщини» Сергій Лійчук каже, що в жінки насправді була важка форма анемії, яку не виявили вчасно.

А це епікриз, який надав чоловік Алла Рибачук Роман Тимчишин. Тут фахівці згадали про обидва діагнози.

Посмертний епікриз Алли Рибачук. Сторона, яка звинувачує "Коло слухачів" у шахрайстві каже, що жінка померла від гепатиту С. Голова товариства Сергій Лейчук каже, що у жінки була гостра форма анемії, а лікарі з гепатитом помилилися. В епікризі гепатит - п

 

РУКА КРЕМЛЯ

 

У «Товариства охорони пам’яток історії і культури Рівненської області» є власні припущення, чому Анатолій Ясковець намагається дискредитувати їхню організацію. Як раніше йшлося, товариство займається просвітницькою діяльністю. Зокрема їхні фільми про Битву під Берестечком доводять, що поляки не вигравали у сутичці.

Однак сучасна історія говорить про протилежне, адже це вигідно полякам і Росії, розповідає Сергій Лейчук:

Йде війна з Росією, вірніше з Російською Федерацією. Росії як такої немає. В Польщі підіймаються крайні праві націоналісти, підбиті московськими пропагандистами. Наш фільм «Лукаве Людобуйство» зробив свою роботу.

 

Якраз після нього затримали отих московських пропагандистів у Польщі. Буквально на третій день після того, як вийшов фільм, у членів товариства трапилися пошуки. Комусь це невигідно.

Анатолій Ясовець запевняє, що це брехня.

 

ЩО КАЖЕ "ЧЕТВЕРТЕ ВТІЛЕННЯ ІСУСА ХРИСТА"

 

Петро Опанасюк на питання журналістів відповідав неохоче та власними питаннями. Щодо секти сказав таке:

Ця брудна інформація мене шокувала.

Це все неправда.

Я допомагаю словом. Підтримую. Жодними рамками я не лікую.

Рівненський історик і активний учасник "Товариства" Валентин Дем'янов тримає таку рамку в руках

Це не лікувальні рамки. Рамка – це є біолокація. Це вже тема для окремої розмови.

 

Вона (Алла Рибачук, - ред.) просто розчарувалася у лікарях. Сама відмовлялася.  Я сам користуюся послугами лікарів. Ось нещодавно мені робили операцію (вказує на ліве око).

 

А ще я жодної копійки не брав у Ясковців.

Ці слова викликали бурхливу реакцію в присутнього на прес-конференції Анатолія Ясковця.

Гроші були у вас. На тобі (звертається до п. Опанасюка) навіть труси за мої гроші куплені, чоловіче!

Опанасюк:

Заберіть його від мене подалі, інакше я буду вдаватися до крайніх заходів! Ясковець є інструментом. Я розумію, в чиїх руках він.

В ході прес-конференції чоловіки ледь не побилися, але присутні розборонили їх.

Відео "Рівне Вечірнє". Опубліковане в статті:

Прес-конференція прихильників «Кола слухачів», яке звинуватили у сектантстві, закінчилася сутичкою (ВІДЕО)

 

Далі прес-конференція повернулася до теми сімейного конфлікту Ясковців.

Донька Ольги Ясковець Катерина намагалася увімкнути запис на ноутбуці.

Я зараз вам продемонструю, як він (Анатолій Ясковець) грубо звертається до своїх дітей.

 

Однак у цю мить до дівчини підбігла мати Анатолія Ясковця та силою вимкнула ноутбук. Далі прес-конференцію довелося завершити через неспокійну атмосферу в залі.

 

ПРОЦЕС БІЗНЕСОВИЙ

 

Зауважимо, що сам сам Петро Опанасюк каже, що в минулому безкоштовно консультував Анатолія Ясковця у бізнесі. Останній має кілька фірм, пов’язаних із автомобілями та будівництвом.

Петро Опанасюк має власне підприємство «Коло Агроінвест».

Процес бізнесовий, хочемо залучити інвестиції, у т.ч. іноземні в аграрну сферу.

У реєстрі юридичних осіб йдеться про статутний фонд підприємства. Анатолій Ясковець вніс до нього 625 тисяч гривень. Стільки ж дав і Петро Опанасюк. Утім пенсіонер (так себе називає п. Опанасюк) запевняє, що жодних справ із Ясковцем не мав. І суми в реєстрі зазначені не ті.

Тобто те, що Ясковець і Опанасюк, можливо, партнери по бізнесу, доводить державний реєстр. Сам Опанасюк це заперечує.

Я жодної копійки у Ясковців не взяв.

Для реєстрації підприємства його бенефіціари заплатили набагато меншу суму.

 

ПРО НАСЛІДКИ

 

Попри неоднозначну ситуацію, українські та місцеві ЗМІ розповсюдили новину саме про секту.

"Коло слухачів" орендує конференц-залу для своїх зустрічей в ЦПМСД "Центральний" на вулиці Драгоманова. Сьогодні їм заборонили це робити попри договір оренди.

Історики вважають, що це через новини типу:

В Украине проходят тайные обряды уничтожения Путина и «руських», есть жертвы

В статті лише одне речення примарно натякає на те, що секта можливо раптом імовірно й не секта.

Коментарі під публікаціями теж неоднозначні. Частина коментаторів підтримує позицію "Товариства", адже там достатньо відомих у Рівному людей. Однак дехто каже, що на власні очі бачив "Коло слухачів". Саме секту.

Коментарі написані під дописом рівненського журналіста Андрія Смуся. Фахівець брав участь у створенні фільму про Битву під Берестечком.

Ось текст допису:

 

Щодо так званого " кола слухачів" і моєї там участі. Оскільки жодних телефонних дзвінків від колег-журналістів впродовж двох годин з моменту завершення прес- конференції не отримував, зрозумів - баланс думок у сучасних медіа не в моді).

 

Так, я справді знайомий з Опанасюком Петром Степановичем. Але знаю я цього чоловіка далеко з іншого боку, аніж з того як це подали на прес-конференції.

 

Анатолій Ясковець мав би пам'ятати, що разом з ним і за його участі було ініційовано створення низки історичних та документальних фільмів про історію краю та не лише.

 

От, власне, з цієї причини я і мав співпрацю з ним і паном Петром. Аби отримати інформацію, в тому числі необхідну до фільму, відвідував зустрічі, під час яких обговорюється тема історичної спадщини України у різних напрямах .

 

Так, зокрема, було виготовлено документальний фільм про битву під Берестечком, який отримав поштовх для подальшого нового дослідження та переосмислення подій на полі Берестецької битви, завершилась робота над зйомками фільму про україно-польське протистояння в 40-ві роки 20-го століття.

 

Тобто, знімаються незручні для сучасної ситуації в країні фільми. Комусь це невигідно. Я просто робив і роблю роботу, яку вмію і знаю ...

 

P.S. Лишаюсь на позиціях українського Православ'я, історію якого, безперечно, теж треба досліджувати. З цієї причини в 2015- му році захистив дисертацію( релігійний контент). Таке.... Можливо комусь знадобиться для балансу думок)

 

 

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень