«Сексуальної реабілітації потребують поранені бійці», - сексолог

Зокрема, це стосується близько 7 тисяч українських військових, які зазнали травм сечостатевої системи

Фото ілюстративне (з сайту Клініка "Рена")

Пораненим військовим важливо проводити сексуальну реабілітацію. Але цей напрямок тільки розвивається у нас в країні і не входить у сферу державних послуг. Його розвивають громадські організації.

Про це заявила співзасновниця міжнародної асоціації військових реабілітологів, психолог, сексолог Святослава Федорець.

Вона пояснила, що

на сексуальні функції військових впливають ампутації, опіки, травми спинного чи головного мозку, переломи кісток тазу.

 

Ампутація може не впливати безпосередньо на сексуальну функцію, але вона суттєво змінює образ тіла і, відповідно, ставлення людини до сексуальності. Окрім того, питання можуть виникати у партнера пораненого бійця. І одним з напрямів реабілітації є розмови між партнерами, зазначила Святослава Федорець. 

Допомога спеціаліста полягає у тому, щоб провести дуже інтимні розмови про страхи, про побоювання, про ті зміни, які відбуваються в тілі. 

 

Нині кількість звернень від військових, які звертаються за сексуальною реабілітацією, росте, розповів керівник проєкту «Molfa Hub», психолог, психотерапевт Іван Дмитрик:

У держави наразі немає можливості відновлювати, проводити пластику і реконструктивну хірургію статевих органів, якщо вони були пошкоджені. Цим займаються якраз різні фонди.

 

За словами Івана Дмитрика, такі операції досить дорогі. Тому всім зразу допомогти неможливо. Тож час очікування на операцію, вважає він, повинен супроводжуватися психологічною допомогою.

Джерело: Суспільне: Рівне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень