СБУ звинуватила Остапа зі Львова в тому, що він готував Державний переворот (ФОТО/ВІДЕО)

Антивакцинатор хотів забрати владу у Зеленського за підтримки РФ?

Стахів днями у Києві

Ситуація анекдотична і ще раз показує, що СБУ в Україні вже багато років займається невідомо чим. 

Як повідомляє ZAXID.NET

Служба безпеки України оголосила лідеру руху антивакцинаторів України Остапу Стахіву підозру і заявила, що він вів переписку про захоплення влади в Україні з громадянами Росії.

Who is Mr. Stahiv

Для більшості українців Остап Стахів став відомим саме після серії відео та різноманітних заходів на тему вакцинації в різних містах України. Стахів - націоналіст.

Проте, у львівських ЗМІ прізвище Стахіва вперше почало звучати на початку 2000-х.

Якось четверо невідомих чоловіків схопили Стахіва та закинули його в смітник. Хтось 5-ий це знімав, аби потім дискредитувати активіста

У 2005 році юний уродженець Ходорова, племінник відомого українського бандуриста Остапа Стахіва очолив Жидачівську обласну організацію партії «Свобода».

У цей період Стахів здобував економічну освіту у Львівському аграрному університеті за спеціальністю «менеджмент організації».

Стахів у ВРУ - вже за часів пандемії

У 2012 році Остап Стахів реєструє ГО «Ідея нації», назва якої співзвучна із символом праворадикальних рухів. Основною ідеєю своєї організації Стахів називає будівництво держави «справедливого ладу та боротьбу національні та соціальні права».

Попри численні намагання Остап Стахів ніколи не був особливо популярним, однак все різко змінилося з приходом пандемії коронавірусу у 2020 році.

Стахів-антивакцинатор

В березні 2021 року Остап Стахів без маски увірвався з інфекційне відділення лікарні в Іршаві, що на Закарпатті, намагаючись показати, що коронавірус – вигадка, а хворих в лікарні немає. Він не отримав жодного покарання за цю провокацію.

Протягом літа 2021 року Остап Стахів розширив мережу своєї антивакцинаторської організації «Права людини» на територію всієї України.

А восени йому вдалося провести масштабну антивакцинаторську акцію у Києві. Людей в столицю вже, начебто, організовано звозили автобусами, де роздавали їм брендовані прапори «Права людини» та плакати.

Переписка, яка на думку СБУ свідчить про підготовку "Державного перевороту"

ЩО КАЖЕ СБУ

16 листопада Служба безпеки України повідомила Остапу Стахіву про підозру в намаганні повалити конституційний лад у державі. СБУ не повідомляє деталі цієї справи, але наголошує про наявність доказів, що антивакцинаторський рух в Україні влаштували спецслужби Росії.

Начебто існують якісь фрагменти переписки Стахіва та його прибічників у Viber, де, нібито, антивакцинатори озвучують плани вчиняти теракти та захоплювати владу в Україні.


За словами Стахіва, гроші на акції та діяльність організації «Права людей» він отримує на свій рахунок в банку від небайдужих прихильників. Втім працівники СБУ переконані, що «пожертви» Стахіву скеровують не прості люди з соцмереж і не віддані фанати, а зацікавлені у розхитування ситуації в України представники РФ.

36-річний Остап Стахів винаймає квартиру на вул. Франка, 60 у Львові, а офіційно досі зареєстрований у рідному Ходорові. Він неодружений і не має дітей.

На момент, коли до Остапа Стахіва прийшла СБУ, у нього вже було понад 23 тис. підписників в Telegram, 70 тис. фоловерів на YouTube та тисячі прихильників в Instagram.

Сьогодні вночі, 18 листопада, львівського активіста-антивакцинатора Остапа Стахіва було затримано в лікарні на Закарпатті.

Відео затримання Стахіва у лікарні у Сваляві зʼявилося у соцмережах.

https://youtu.be/cUUT9k7v-4M

НАГАДАЄМО:

  • У вівторок, 16 листопада, працівники Служби безпеки України прийшли з обшуком до відомого львівського антивакцинатора Остапа Стахіва.
  • СБУ вбачає у діях Стахіва ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст. 113 (диверсія) і 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам) Кримінального кодексу та наявність російського впливу на рух антивакцинаторів, пов'язаний зі Стахівим.
  • За даним Служби безпеки України, Остап Стахів разом із громадянином РФ намагалися захопити владу збройним шляхом.
  • До СБУ також звертався депутат Львівської міської ради Ігор Шолтис, який вважає, що Стахів може працювати на Росію.
  • У середу, 17 листопада, у Галицькому районному суді повинні були обрати запобіжний захід Остапу Стахіву. Але Стахів у суді так і не зʼявився.
  • Адвокат Стахіва стверджував, що чоловік не з'явився до суду, бо хворий і перебуває на лікуванні в Закарпатській області, у місті Свалява. За його словами, він поїхав, бо у лікарні Львова напередодні його госпіталізувати відмовилися.
  • 17 листопада Галицький суд Львова ухвалив рішення дозволити поліції затримати Стахіва.

Нібито ця фраза антивакцинатора з Херсону свідчить про те, що Стахів агент Росії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень