Ринку Дикого у Рівному просять продовжити термін оренди землі

Така петиція з'явилася на сайті міськради Рівного

Йдеться про ділянки площею 1,42 га на вулиці Здолбунівській, на якій розташовані 

частина ринку, парковка та під'їзні шляхи до ринку. 

Цю ділянку орендує приватне підприємство «Торговий центр-Д» ( його площі, а також ринку "Здолбунівський" у Рівному називають "ринком Дикого" за прізвищем колишнього власника ринку Ярослава Дикого). Але у 2018-2019 роках договори оренди зазначених ділянок закінчуються. 

Тож рівнянка Тетяна Дацюк звернулася з петицією до влади Рівного, у якій просить:

поновити договори оренди земельних на термін не менший за 10 років, аби надати можливість для розвитку та впорядкування ринку, заспокоїти підприємців та мешканців міста, позбутися спокуси політичного піару та корупції.

Адже, за її словами, деякі депутати міськради 

мають намір або взагалі відмовити в поновленні договорів оренди, або поновити їх на термін від 1 до 3 років, значно погіршивши умови оренди.

А це, вважає Тетяна Дацюк, призводить до виникнення соціальної напруги та корупції.

Окрім цього, власники ринку позбавлені впевненості щодо подальшої долі орендованих земельних ділянок, а тому не можуть вкладати кошти в їхній розвиток. А підприємці, які здійснюють торгівлю на цих земельних ділянках, перебувають під постійною загрозою втрати робочих місць. 

До того ж, мешканці міста, на її думку, можуть втратити найбільший ринок міста з найнижчими цінами на товари, а міський бюджет - значні фінансові надходження від діяльності ринку.

Підписати цю петицію можна тут. Вона поки має лише чотири підписи.

Нагадаємо, що раніше на сайті міськради з'явилася петиція про винесення ринку Дикого за межі міста. Вона вже набрала 240 голосів з 300, необхідних для розгляду петиції владою.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень