Рятувальники на воді розповіли про проблеми Басового Кута. Їх лякає не лише забрудненість озера

На початку зими рятувальники занепокоєні рибалками, які нехтують правилами безпеки

Кандидат на посаду міського голови Рівного Віктор Шакирзян особисто поспілкувався з працівниками Рівненської аварійно-рятувальної служби. Рятувальники назвали багато проблем водних ресурсів міста та області.

Найбільшою з них вважають забрудненість озера Басів Кут.

- Пригадую часи, коли було дуже багато людей, пляж був переповнений. А зараз дуже мало людей та і ті, лише засмагають, майже не купаються.

 

Ще ранньої весни вода чистіша, а далі стає все бруднішою, зеленою, замуленою та з неприємним запахом.

 

Дуже прикро, адже хочеться, щоб люди мали куди вийти відпочити, покупатися у своєму місті, - каже інструктор-методист Олена Міщук.

Працівники аварійно-рятувальної служби також розповіли, що на початку зими занепокоєні через риболовлю, адже люди нехтують правилами техніки безпеки.

- Лід може бути лише два сантиметри, а вже йдуть рибалити.

 

Щороку у нас смертельні випадки через те, що провалюються рибалки під лід, - зазначив директор Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах Анатолій Якимчук.

«Рівне Разом» на чолі з Віктором Шакирзяном нещодавно вже зробили перший крок до очищення озера, а саме запустили у водойму три види риб.

- Ми запустили білого амура, карпа та товстолоба, саме вони їдять непотрібні для водойми водорості, які виростають за літо, цим же очищують воду. І це лише початок.

 

Потрібно, щоб земснаряд регулярно очищав воду, нам розповідають, що це коштує великих грошей, насправді - це не так.

 

Мають бути люди, які за це відповідатимуть. Наша команда уже напрацювала план, як поступово та якісно очистити озеро, - розповів голова «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

До слова, наприкінці серпня за ініціативи ГО «Рівне Разом» представникам рибоохоронної інспекції передали два професійні човни для патрулювання і боротьби з браконьєрами на Басовому Куті.

*на правах політичної реклами

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень