«Російські шпигуни» у Польщі виявилися «білоруськими партизанами»: що відбувається?

Загалом затримано 9 осіб

Польські спецслужби виявили та нейтралізували шпигунську мережу, яка працювала на Росію та готувала диверсії у Польщі. Про це повідомляє RMF FM.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський.

«За останні дні Агентство внутрішньої безпеки затримало дев'ятьох осіб, підозрюваних у співпраці з російськими спецслужбами.

 

Підозрювані вели розвідувальну діяльність проти Польщі та готували диверсії за дорученням російської розвідки», – цитує Камінського газета Rzeczpospolita.

Камера відеоспостереження -- фото з публікації у польських ЗМІ

За словами міністра, затримані стежили за залізничними коліями: до їхніх завдань входив моніторинг перевезень зброї для України.

Підозрювані також готувалися до диверсійних дій, спрямованих на те, щоб паралізувати постачання обладнання та допомоги в Україну, пише Wiadomości.

Тим часом, як повідомили білоруські провладні тг-канали, затриманi у Польщі російські «шпигуни» виявились громадянами Білорусі.

 

Начебто

Очевидно, ця пара є серед затриманих у Польщі

Польська сторона цих заяв поки не коментує, уточнюючи, що

Диверсанти встановлювали приховані камери на важливих трасах і залізничних вузлах, які фіксували рух на коліях і передавали зображення в мережу.

Йдеться переважно про ділянки залізничних шляхів у Підкарпатському воєводстві – в тому числі в районі аеропорту в Ясьонці. Це головний пункт перевалки західної зброї та боєприпасів для України.

 

Польські джерела повідомляють про затримання 9-ти осіб

Попри це білоруська сторона, начебто, всіляко намагається «відмазати» своїх громадян, заперечуючи їх причетність до підривної діяльності на території ПНР.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень