Росія назвала замовника вбивства Нємцова

Руслана Мухудінова називають замовником і організатором вбивства російського опозиціонера

У Росії слідчий комітет має намір виділити в окреме провадження кримінальну справу проти Руслана Мухудінова.

Керівник управління взаємодії зі ЗМІ СК РФ Володимир Маркін заявив, що замовником і організатором вбивства Нємцова є Руслан Мухудінов, якого також називали московським водієм офіцера батальйону "Північ" Руслана Геремеєва. Він оголошений у міжнародний розшук, а кримінальну справу щодо нього буде виділено в окреме провадження.

Сьогодні слідчі пред'являть звинувачення в остаточній редакції Зауру Дадаєву, Анзору та Шадіду Губашевим, Темірлану Ескерханову і Хамзату Бахаєву. Всіх їх підозрюють у скоєнні вбивства за наймом у складі організованої групи, а також у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та зберіганні вогнепальної зброї.

Нагадаємо, Борис Нємцов був убитий в Москві в ніч на 28 лютого 2015 року. Після смерті політика стало відомо, що він працював над доповіддю про те, що на сході України на стороні терористів воюють російські війська. Слідство прийшло до висновку, що вбивство опозиційного російського політика Бориса Нємцова ніяк не пов'язане з його політичною та державною діяльністю.

Руслан Мухудінов був особистим водієм командира роти "Північ" Руслана Геремеєва. Передбачуваний виконавець вбивства політика — Заур Дадаєв — у своїх свідчення заявляв, що злочин було скоєно на прохання певного Русіка. Як уже повідомлялося, СК РФ однозначно ідентифікував Русіка як Руслана Мухудінова. Після цього він був оголошений в оперативний розшук, але знайти так і не вдалося.

Адвокат сім'ї Бориса Нємцова Вадим Прохоров підтвердив інформацію про пред'явлення звинувачень Мухудінову. При цьому він зазначив, що чекає таких же кроків слідства і щодо Руслана Геремеєва.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень