Росія вдарила по Києву. Повітряну тривогу оголосили з запізненням

Також під ракетним ударом 14 січня опинився Харків

Сьогодні, 14 січня, росія атакувала Київ ракетами, що летіли з північного напрямку по балістичній траєкторії. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телеканалу 24 і в коментарі «Українській правді»:

— Скоріш за все, це ракети, які летіли по балістичній траєкторії. З північного напрямку. Балістика не є доступною, щоб ми її виявляли і збивали.

За словами Ігната, спеціалісти вивчатимуть за уламками, який саме тип ракет застосував ворог. Але очевидно, що це були або балістичні ракети, або зенітні ракети С-300, які летять по балістичній траєкторії.

Оповіщення про ракетну небезпеку надійшло з запізненням через відсутність радіолокаційних даних та інформації з інших джерел. На жаль, у Збройних силах України немає ефективних засобів щодо виявлення та знищення балістичних ракет, наголосив Ігнат.

Речник Повітряних сил також підтвердив, що група російських стратегічних бомбардувальників Ту-95 зараз у повітрі. Невідомо, чи здійснять вони пуски ракет, їх політ відстежується.

Ракетні атаки на Київ та Харків: що відомо

У Києві сьогодні близько 9:30 пролунали щонайменше 4 вибухи. Після цього увімкнулося оповіщення повітряної тривоги. Влада повідомила про атаку на об'єкти інфраструктури столиці.

Також мер Кличко повідомив про падіння уламків ракет на нежитлову територію. Обійшлося без жертв.

Заступник голови ОП Тимошенко повідомив про влучання у житлову забудову в селі Копилів Київської області. У будинках місцевих мешканців вибито вікна. Попередньо інформації про постраждалих немає. Пошкоджено 18 приватних осель.

У Харкові ворог вдарив ракетами по критичній інфраструктурі та промислових об’єктах. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов попередив харків'ян, що через це у місті можливі аварійні відключення світла.

Джерело: УП, телеграм-канал Верховної Ради

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень