Родина шокована: на Житомирщину для поховання привезли тіло іншого бійця

У труні було тіло іншого бійця

Фото: Суспільне Житомир

У село Дриглів Житомирської області 5 листопада привезли для поховання загиблого військового Романа Богодвида.

Проте, коли рідні відкрили труну, побачили, що там — тіло іншого бійця.

За словами матері загиблого воїна Ольги Богодвид, її син Роман захищав Україну 11 днів. Він був стрільцем-санітаром, на передовій він вивозив поранених бійців із поля бою.

«4 вересня моєму синові вручили повістку. 6 вересня його забрали у Чернігів. Там він був два тижні. Потім зателефонував і сказав, що його підрозділ відправляють на позицію, і його не буде на зв’язку декілька днів», — розповіла жінка Суспільному

За її словами, в отриманому сповіщенні написано, що її син Роман загинув 28 жовтня 2023 року через влучання російської ракети поблизу Богданівки Бахмутського району. 5 листопада його мали поховати, але коли привезли труну, то рідні бійця не впізнали його.

«У нього щетина була світлою, із сивиною, а у цього чоловіка — чорна. І нігті у мого сина були інші — круглі. Ми труну знову у морг завезли. Там ще раз дивилися на нього, знявши одяг. У мого сина волосся було на грудях. А у цієї дитини, яка лежала у труні, тіло чисте, біле», — сказала мама українського захисника.

За словами комісара Житомирського територіального центру комплектації та соціальної підтримки Олега Клока, коли загиблого бійця привезли, то вони труну не відкривали, бачили тільки медичне свідоцтво про смерть.

«Сповіщення надійшло на нього. Прізвище, ім’я, дата, рік народження — все збігається», — сказав він.

Заступник начальника з морально-психологічного забезпечення Житомирського обласного ТЦК та СП Олександр Рець розповів, що в таких випадках тіло повертається до моргу для зберігання.

Рідні пишуть заяву в поліцію для відкриття кримінальної справи за фактом зникнення людини. У рамках розслідування проведуть експертизу ДНК.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень