Процедуру оформлення субсидій хочуть спростити: Що змінять?

Пояснення НКРЕКП

В Україні хочуть спростити процедуру оформлення житлових субсидій. Дані про кожного побутового споживача комунальних послуг можуть почати публікувати на сайті Пенсійного фонду України, що прискорить процес отримання допомоги.

Про це повідомляється на сайті Національної комісії, яка регулює ринок електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП).

Зазначається, що оприлюднення актуалізованої інформації щодо кожного побутового споживача може спростити подальшу автоматичну обробку та перевірку даних, необхідних для призначення субсидії.

Дані про споживачів електроенергії, послуг водопостачання та водовідведення, а також природного газу публікуватимуться на порталі Пенсійного фонду.

- Рішенням НКРЕКП рекомендовано ліцензіатам розміщувати через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсій України актуалізовану інформацію про кожного побутового споживача комунальних послуг для подальшої автоматичної обробки та аналізу, - йдеться у рішенні.

Як пояснили у НКРЕКП, цей механізм максимально спростить процедуру звернення та прискорить ухвалення рішення про надання субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

- Завдяки цьому споживачеві не потрібно буде витрачати час на пошук тієї чи іншої інформації, заповнювати бланки, стояти в чергах, а потім довгий час чекати на рішення, — додали там.

Джерело: Апостроф 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень