Нардеп Вадим Новинський допоміг з лікуванням дівчинці-сироті з Рівненщини

У п’ятирічної Валентини Мирон - рідкісне захворювання

Як повідомили з Рівненської єпархії Української Православної Церкви, у дівчинки в гортані постійно наростають папіломи. Через це вона задихається, говорить пошепки. Валентина перенесла вже 73 операції з видалення папілом. В Україні і у Південній Кореї їй не змогли поставити точний діагноз. А 1 лютого вона поїхала на лікування у Німеччину з бабусею та священиком з Острога, протоієреєм Української Православної Церкви Віктором Земляним.

Кошти на закордонне лікування дівчинці збирали всією громадою Рівненщини. Адже потрібно було 25 тисяч євро. Небайдужі люди з Рівненської єпапархії УПЦ, за словами Віктора Земляного, зібрали 17 тисяч євро. Решту необхідної суми доклав депутат Верховної Ради Вадим Новинський і пообіцяв оплатити дорогу і проживання у Німеччині. 

Нагадаємо, що Вадим Новинський - мільйонер, власник 25% потужного металургійного комплексу "Метінвест", депутат Верховної Ради від "Опозиційного блоку".

У червні торік його звинувачували у нападі  у Свято-Троїцькому монастирі у Корці на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка - особистого помічника покійного нині екс-митрополита УПЦ Володимира.

Восени торік Рівненська обласна рада вимагала позбавити Новинського депутатської недоторканості, щоб Генпрокуратура могла з'ясувати, чи розпалював він міжконфесійну ворожнечу між парафіняами УПЦ та УПЦ КП, та чи погрожував голові Дубенської райдержадміністрації через релігійні протистояння.

У грудні торік нардепа Верховна Рада позбавила депутатської недоторканості за поданням Генпрокуратури. Зокрема Вадима Новинського підозрювали, що він спільно з колишніми Президентом Віктором Януковичем, міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком та начальником Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Києві Валерієм Коряком організував викрадення архієпископа Олександра Драбинка.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень